tiistai 14. tammikuuta 2025

 

 15.01.2025

 

Leivän juuren kanssa touhuaminen ei ole kiireisen ihmisen hommaa . Pääsin nyt viikon kuluttua siihen vaiheeseen, että saatoin aloittaa leipomisen tai siis paremminkin vasta  taikinan teon. Ja sekin vei oman aikansa.

 


 Ensin sitä vatkataan 10 minuuttia koneessa ja sitten annetaan levätä 2 tuntia huoneenlämmössä 

 


 Tässä vaiheessa huomasin että taikina on tosi tosi löysää , mutta jatkoin kuitenkin ohjeen mukaan ja nostin taikinan vuoassaan jääkaappiin yön yli. Päättelin , ettei tuosta taida oikeaa leipää saada aikaiseksi, mutta ainahan voi kokeilla paistaa foccaccia- leipää.

Lopputulos 😂😂😂



Pakko pitää uunissa niin kauan että koko leipä kypsyy kokonaisuudessa ja sitten en saanut sitä mitenkään irti vuoasta jonka olin kyllä öljynnyt. Vuoka ainakin oli väärä valinta. No maku kyllä ihan hyvä , mutta nyt voin vain todeta , että tämä kerta kyllä epäonnistui. MUTTA uusi juuri on jo muhinassa. Ei sitä nyt näin vähästä lannistuta 😉.

 




6 kommenttia:

  1. Onkos se epäonnistuminen, jos maku on hyvä? Tuosta on hyvä jatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta !
      Eikä tässä edes paljon raaka-aineita menetä. Vettä ja vähän jauhoja . Aika taas ei maksa mitään :-).

      Poista
  2. Pahus. "Aina ei voi voittaa", "yrittänyttä ei laiteta", "jos ei koskaan epäonnistu, ei ole yrittänytkään" ja mitä-näitä-nyt-olikaan. 😄 En kyllä tiedä, mistä nuo nyt tuli mieleen?
    Ihailtavaa sinnikkyyttä!
    Luulin, että juuri on juuri, johon lisätään jauhot sun muut ennen leipomista? Olenko nyt ihan pihalla asian suhteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töissä oli aikoinaan iskulause "tekevälle satuu " ja niinhän se menee !
      Et ole yhtään pihalla juuriasiassa(kaan:-))). Juureen tosiaan lisätään jauhoja ja juju on pitälti siinä, ettei taikinassa ole lainkaan hiivaa eli juuri on se kohottava ja makua antava juttu. Halusin tehdä tapojeni vastaisesti tuon juurileivän ihan prikulleen ohjeen mukaan eikä omin päin kuten yleensä. Ei olisi kannattanut :-).

      Poista
  3. Hyvinhän se onnistui, jos leivästä tuli hyvää.
    "Rohkea rokan syö", tuli ihan itsestään mieleen, mutta tämän löysin netin ihmeellisestä maailmasta:
    "Olet rohkeampi kuin uskot, vahvempi kuin miltä näytät ja älykkäämpi kuin luulet" - Nalle Puh

    Usko meitä lukijoitasi, nappiin meni, kun maku on hyvä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Nalle Puh :-).
    Kuten joskus on tullut puolin jos toisin todettua niin kerran kannattaa kaikkea kokeilla. No tämä ei nyt jäänyt siihen yhteen kertaan, mutta jos toinenkaan yritys ei tuo toivottua tulosta niin sitten taidan jo uskoa, että juurileivonta ei ole minun juttuni. Ja kaupastakin saa leipää :-))).

    VastaaPoista