02.11.2024
Marraskuinen sää ei voi juuri pahemmaksi muuttua kun on kylmää, märkää loskaa on liki nilkkoihin asti. Sympatiaa heille joiden on pakko olla ulkotöissä tai vaikkapa ajella pitkiä matkoja autolla.
Päätinkin kauppareissulla, että täytyy tehdä jotain oikein kivaa ruokaa ja vain käpertyä sohvalle telkkarin ääreen ja siihen sopii kaveriksi Kari, Arttu ja pizza 😋 . En ole tehnyt sitä pitkään aikaan itse. Jos pizzan tarve on iskenyt niin pakastepizza on ollut silloin ratkaisu tai joskus tosi harvoin noutopizza.
Minulla on ehkä vähän outokin päähän pinttymä eli minun pizzaversiooni tulee aina purjoa 😉. Tiedän ne loputtomat väittelyt mikä kuuluu pizzaan ja mikä taas ei , mutta yhtään "purjosotaa" ei ole tullut koskaan vastaan. Minusta purjo tuo pizzaan jollakin tapaa kaivattua "raikkautta". Muuten tein pellille kaksi eri puoliskoa eli "surf&turf" -tyyliin eli lihapuoli ja kalapuoli erikseen. Molempi parempi 😋.
Pizzasta taisi tulla siksikin niin erinomainen kun ihan poikkeuksellisesti katsoin uunin käyttöohjetta. Olisikohan kyseinen uuni ollut meillä neljä vuotta ja nyt sitten päätin katsoa mitä toimintoja siitä löytyy. Olen tähän asti käyttänyt rutiinisti kiertoilmaa, ylä- ja alalämpöä ja grillivastusta mutta muihin nappuloihin en ole koskenut. Mutta nyt löytyi ihan erillinen pizza-toiminto ja ties mitä muita hienouksia. Ohjekirja on kuin kokonainen romaani; siinä on opiskeltavaa useampaankin kertaan. Käyttöohjeet eivät tosin ole vahvuuteni 😊.
Mutta pizza-nappula kannatti löytää 👍.
Minunkin uunissa on pizza-nappula, mutta se vaatisi hennompia pizzoja, kuin tekemäni. Kokeilin kerran - jäi raa'aksi.
VastaaPoistaMinun uunin ohjekirjassa on erikseen ohut, paksu tai pakastepizza. Tällä kertaa ainakin toimi hyvin tuo paksupohja :-).
VastaaPoista