17.12.2024
Tämä ns. joulun alusviikko on meillä sellainen, että pyritään syömään hyvinkin arkisesti ja kaappeja tyhjäten. Ajatuksena, että sitten jouluna kun on ruokaa yllinkyllin niin olisi selkeästi eroa arkeen.
On ehkä vähän hupaisaakin, että kun muuten tykkään leipoa niin tekemäni joululeivonnaiset ovat nykyisin hyvin yksinkertaisia eli paistan joulutorttuja ja pipareita valmistaikinasta. Pipareita leivon lähinnä tuoksun vuoksi ja aina ne tullut nakerrettua jossain vaiheessa kaapista pois . Eli helpoimman kautta ja muutama torttu kerrallaan aina sen mukaan miten joulukahvittelijoita ilmaantuu. Ja tämä kaikki siksi ettei niitä makeita leivonnaisia oikein kukaan jaksa runsaiden aterioiden lisäksi. Ja kun on vielä kuitenkin sitä suklaata ja muuta makeaa 😋.
Lapsuudesta muistan miten meillä jouluna piti olla joulupullaa, pipareita montaa sorttia (siirappipiparit leivotttiin aina itsenäisyyspäivänä) ,ainakin taatelikakku ja englantilainen hedelmäkakku, joulutortut ja pasteijat ja kaiken vielä kruunasi täytekakku 😂. Ja kaikki tehtiin alusta loppuun itse kuten tietysti jouluruoatkin. On siinä ollut vääntämistä.
Pitääpä miettiä ajan (jota nyt on rajallisesti) kanssa, että mitä meillä syötiin kotona jouluisin. Ei se tarjonta mitenkään rönsyilevää ollut, mutta riittävästi kuitenkin. Nyt on itsellä eniten haastetta siinä, että tekisi mieli tehdä sitä sun tätä, mutta kuka ne syö? Viikko jouluaattoon!
VastaaPoista