10.12.2024
Eilen kommentoin Stanstan blogissa sitä miten en osaa oikein arvostaa jouluruokapöytiä paljon ennen joulua. Sairaalassa tarjottiin ilmainen jouluateria koko henkilökunnalle. Alkuvuosina iso ruokasali oli koristeltu upeasti, joululaulut soi ja ruokaa oli ihan joka lähtöön ja kahvin kanssa kakut, piparit, täytekakut ja kainaloon annettiin lähtiessä suklaalonvehtirasia. Tämä oli tietysti kovasti odotettu ja arvostettu tilaisuus.
Sitten alkoi kuulua napinaa kun ruokalajit vähenivät vuosi toisensa jälkeen ja kuulemma nyt ei enää tuota jouluruokaa ole ollenkaan tarjolla.
Minä kävin syömässä kahdesti. Kerran kesken päivän lounasaikaan ja loppu työpäivä oli yhtä tuskaa...liika on liikaa.Toisen kerran menin työpäivän jälkeen , mutta sen jälkeen päätin , että voin ihan hyvin jäädä "päivystämään" kun muut menevät. Ei ollut mitenkään uhrautumista tai ylenkatsomista vaan minulle on ehkä tärkeintä se, että ensimmäisen kerran jouluateria syödään jouluaattona. Ja sitten vielä ne joulun pyhät ja sen jälkeen toivottavasti kaikki jouluiset ruoat on loppu 😊.
Mutta kukin tyylillään 😁.
Jännä, että kun mainitsit sairaalan, niin muistoista nousi vanhan lastensairaalan ruokalan "haju" lapsuudesta. Kävimme siellä äidin kanssa jouluaattoisin. En muista, miksi. Ehkä riisipuurolla? Sairaalalla äiti oli (askartelun ohjaajana) joulupukin apuna ja minä pikkutonttuna.
VastaaPoistaSaas nähdä, onko nytkään mitään järkeä tehdä laatikoita itse. Tuskin. Niitä löytyy pakastimesta pitkään joulun jälkeen.
Mukavaa, että sairaalassa tuoksuikin ruoka eikä desinfektioaineet :-). Ihmeelliset asiat jää mieleen lapsuudesta.
VastaaPoistaMinä en ole enää tehnyt itse joululaatikoita vaikka niitä aiemmin väsäsin ja pidin jotenkin ihan kunnia-asiana sitäkin.
Meille kelpaa oikein hyvin ne "äitien tekemät" enkä niitäkään paljoa tuunaa kun muutenkin on pöydässä kaikkea hyvää ja maukasta.
Eikä se lanttuloora oikein juhannuksena sykähdytä :-)))).
Haha. 😁 Laatikoiden loput voi käyttää esim. sämpylöihin. Vinkki porkkanalaatikon tuunaukseen: vähän porkkanaraastetta, siirappia (jos pitää makeasta) ja roiskaus kuohukermaa. Maistuu kotitekoiselle. Teen varmaan noin taas.
PoistaKiitos. Vinkki laitettu korvan taakse.
PoistaViime vuonna tein laatikoiden lopuista kasvispihvejä ja hyviä olivat nekin. Pois ei heitetä mitään ! :-).