sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

 15.04.2024

 

Takana on niin monta epäonnistunutta taimien kasvatusvuotta, että olen jo ties montako kertaa vannonut, että tänä keväänä en edes yritä sitä touhua. Ostan sitten valmiita taimia tai  kylvän suoraan maahan sen minkä voi. Aiemmin milloin taimet on kasvaneet liian kauan ja olen ollut pulassa kun sää ei tarpeeksi lämpene jotta ne voisi istuttaa ulos ja joskus taas kylväminen on mennyt liian myöhäiseksi ja kerran koko hyvin alkanut taimikasvatushylly (olin sen hatarasti koonnut 😨) romahti ja koko taimisto oli yhtä sotkua.

Lauantaina kaupassa oli otettavissa irtokarkkilaatikoita ja heti kun ne näin iski selkeä ajatus, että noita olisi hyvä käyttää taimien kasvatukseen 😂. No pienesti kuitenkin aloitin.

 


 

 

 Jemmassa oli lehtikaali siemenpussi ja jääkaapista otin paprikasta siemeniä ja yhteen viipaloin kirsikkatomaatteja . Ja kun lähes kaikki viherkasvini kuoli talven aikana (taas ) niin oli kerrankin hyvin tilaa ikkunan edessä.

Tähän taimikasvatukseen liittyy myös  se juttu, että olen alkanut katsella puutarhaohjelmia sillä silmällä 😉. Puutarhaunelmia ja Puutarhakausi ovat suosikkejani. Vallankin Puutarhakausi on juuri sellainen hyvän tuulen ohjelma, jossa tehdään paljon vanhasta kierrätetystä eikä mikään ole niin justiinsa. Siis ihan Touhulan tyyliin 😁.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti