maanantai 29. huhtikuuta 2024

 30.04.2024

 

Jihuuu, Jippii 😁. Niin ihanalta tuntui kevään ensimmäinen käynti Touhulassa. Piti juoksennella katsomassa sinne ja tänne, että miten talvi on kohdellut paikkoja. Ja nyt oli erityisen kutkuttavaa sillä syksyn viimeinen työ oli tontilta ammattilaisen kaatamat 11 puuta ja varsinkin pitkän orapihlaja-aidan alasajo oli maisemallisesti iso asia. 



Orapihlaja-aita oli kasvanut aivan ylimittaiseksi ja kun sitä ei oltu ajoissa leikattu ja  niin se sitten alkoi kaatua rumasti varsinkin lumisen talven jälkeen. Tarjosin siitä kerran urakkaa yhdelle mökkitalkkarille, mutta hän totesi,  ettei lähde mistään hinnasta siihen hommaan. Ja sen käsittely on kyllä niin mahdotonta omin voimin terävien paksujen piikkien takia. Ja maatuukin huonosti ; tuskin koskaan. Meidän ensimmäinen puuha oli haravoida pienetkin oksat pois ettei auton renkaat mene puhki kun jaa pihaan aidan viereen. Pienen pienissä oksan pätkissä on yllättävänkin paksuja ja teräviä piikkejä.  Onneksi on olemassa Kari-harava 😁ja paksuja hanskoja. 

Metsurit olivat tehneet työnsä siististi ja juuri niinkuin sovittiin. Veivät pääosin kaadetut puut pois, mutta jättivät  metsän laitaan kasan josta saa tehtyä polttopuita niin paljon kuin vain jaksaa pilkkoa.

Siitä se kevät sitten pyörähti kerralla käyntiin 💚.

2 kommenttia:

  1. Varmasti hienoa, kun tuo aita lähti. Mökillä pitää aina katsastaa, miltä se piha oikein näyttikään :)
    Hauskaa vappua sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin ja mukavaa soittokeikkaa.

    Maisema tosin näyttää aika paljaalta kun paksu ja korkea aita on pois eikä vielä ole edes lehtiä puissa pehmentämässä näkymää, mutta silmä tottuu yleensä aika pian muutoksiin.Kai :-).

    VastaaPoista