sunnuntai 1. tammikuuta 2023

 01.01.2023


Hyvää tätä vuotta 2023 !


Vuosi ei sitten vaihtunutkaan suunnitelmien mukaan. 

Söimme iltapäivällä sushia kaikessa rauhassa ja join sen kanssa myös lasin valkoviiniä. Uudenvuoden aaton kunniaksi. Kahvit laitoin sen jälkeen mutten juurikaan ehtinyt sitä juomaan kun maailma alkoi näyttää kummalliselta. Ajattelin , että jopas vajaa lasi viiniä pyörryttää päässä.

Mutta sitten alkoi hillitön oksentaminen ja pyörrytys vaan jatkui ja aloin aavistaa että kaikki ei ole nyt hyvin. Eikä taida olla kyse ruokamyrkytyksestä. Soitto hätäkeskukseen.

Ambulanssi tuli nopeasti ja sairaalaan lähdettiin silmät kiinni talutettuna. Varoitettiin tosin että auton kyydissä huono olo tuplaantuu ja niinhän se tekin mutta onneksi matkaa on vain vajaa kymmenen kilometriä. Päivystys kuulemma kaaoksessa joten nopeaa apua oli turha odottaa. Nukuin tosin suurimman osan aikaa ja heräsin vain jos jotain tapahtui eli otettiin labroja ja sydänfilmiä. Olotila parani pikkuhiljaa ja pyörrytys väheni ja lopulta loppui kokonaan.

Neurologi kävi luonani ja totesi että kyse on todennäköisemmin hyvälaatuisesta asentohuimauksesta. Se voi uusia muutaman päivän kuluttua tai ei enää koskaan. Ei sen kummempaa lääkettä tai hoitoa.

Pääsin kotiin ennen kuin vuosi vaihtui . Ja todella hyvää hoitoa sain 💗. Kaaoksesta huolimatta.


4 kommenttia:

 1. Tunnen suurta myötätuntoa, asentohuimaus on ihan hirveää. Ajattelin itse sairastaessani, että en enää koskaan ohita neutraalisti, jos joku sanoo, että huimaa. Se tuntuu ihan kamalalta. Minäkin luulin, että nyt on joku päässä poksahtanut, enkä millään meinannut uskoa, että pelkillä liikeohjeilla pääsisin tuosta olotilasta. Sain lääkärin kirjoittamaan itselleni niskajumituksiin kaikenlaisia lääkkeitä ;) Eihän niistä apua ollut... Lopulta uskoin ja aloin tehdä asentohoitoja ja ne auttoivat kaikessa ällöttävyydessään. Liikkeitä tehdessähän huimaus yltyy, ennen kuin hellittää. Muutaman kerran on ohimenevästi ollut tunne, että nyt se tulee taas, mutta onneksi noin voimakasta ei enää ole ollut...toistaiseksi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos sympatiasta ! En vielä itseäkään voi uskoa että olisi ollut kyse mistään pikkujutusta ja pikkuisen pelottaa kun lääkäri totesi että saattaa uusia koska tahansa (tai sitten ei enää koskaan). En saanut mitään jumppaohjeita mutta seurataan nyt tilannetta....vähän on hutera olo vieläkin . Onneksi apu oli lähellä ja pääsinpä ambulanssin kyytiin. Nyt sekin on koettu !

  VastaaPoista
 3. Katsopa netistä näitä: Epleyn manööveeri, Lempertin manööveri, Rahkon manööveri. Näillä on vähän oudot nimet, mutta asentohoito on yksinkertainen. Näiden välillä pitäisi aina nousta istumaan pariksi minuutiksi. Nämä eivät ole ennaltaehkäiseviä, vaan tehdään kun asentohuimaus on päällä. Tuossa vaivassa on käsittääkseni kysymys korvan tasapainoelimessä olevista nk. hiutaleista, jotka pitäisi saada asentohoidoilla takaisin "paikoilleen".
  Näitä asentoja tehdessä tuli välillä hirveä oksetusolo, mutta silti asennossa piti pysyä jonkin aikaa ja se olo lakkasi itsekseen hetken päästä.
  Sain ohjeet fyssarilta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä ja huolenpidosta. Käväisin töissä ollessani vielä korvapolin lääkärin juttusilla ja hän ei suorilta allekirjoittanut tuota asentohuimausta. Eikä siis noita liikkeitäkään. Menen nyt seuraavaksi silmälääkäriin ja saatanpa käydä neurologin juttusilla jossain vaiheessa. Nyt on olo kuitenkin jo parempi mutta monta päivää on mennyt vähän niin ja näin.

  VastaaPoista