tiistai 17. tammikuuta 2023

 18.1.2023


"Arviolta yli puolella 11-15 vuotiasta kissoista on jonkinlaisia  dementiaoireita  ja sitä vanhemmilla  80 %:lla jokin dementiaoire"

Tällaisen tekstin löysin kun aloin lueskella kissojen käytöshäiriöistä. Arttu on kohta 17 vuotta joten aika todennäköistä on , että sen yölliset mouruamiset ja herättämiset johtuvat jonkin asteisesta dementiasta. Muuten se vielä kuitenkin ihan rauhallinen, syö hyvin ja potta-asiatkin sujuu. Sylissä tykkää olla ja "intialainen päänhieronta" on edelleen tehtävä sille päivittäin .

Jonkinlainen arkuus on tullut kuvioihin mukaan eli ajattelen, että se alkaa tiedostaa jo itsekin olevansa vanha eikä ehkä näekään yhtä tarkasti kuin ennen. Ulkoilee mielellään talon ympäri minua seuraten. Jos ei ole pakkasta, liikaa lunta, tuule, jos on kuraista tai märkää......tai jos ei vain  muuten huvita 😊. Niin silloin sitten pihakierros on paikallaan.

Mutta vanhuus siis alkaa vaivata Arttuakin. Mielessä välähtää luopumisen tuska, mutta sen ajatuksen painaa pikaisesti taka-alalle. On se niin rakas 😻.


2 kommenttia:

  1. Lemmikkien, kuten ihmistenkin, soisi elävän hyväkuntoisina ikuisesti. Luopuminen on ihan kamalaa, vaikka sen tietää olevan tulossa jokaiselle joskus.

    VastaaPoista