sunnuntai 29. tammikuuta 2023

 30.01.2023


Sain vanhalta tutulta tekstarin ja siinä oli maininta siitä, että olen niin ahkera. Asia jäi vaivaamaan siksi, että olenko jotenkin antanut sellaisen kuvan itsestäni, että puuhaan paljon ??

Ehkä tällainen blogikirjoittelu antaa sellaisen käsityksen, että koko ajan tapahtuu ja sitä touhuaa kaikkea vaikka itse asiassa sitähän kirjoittaa vain silloin kun jotain tapahtuu tai on tapahtunut 😉.

Ja onko tänä päivänä ahkeruus edes hyve ? 
Tärkeintä kai olisi se, että tekee pääosin sellaisia  asioita joista nauttii .....
4 kommenttia:

 1. Miten se meneekään se vanha sananlasku? "Ahkeruus on ilomme, laiskuus intohimomme" 😉😄
  Minä kai olen joidenkin mielestä laiska, kun olen poissa työelämästä päälle päin näkymättömän sairauden takia jo 10 vuotta ja teen vain sen mihin pystyn. Mursu, puoliso siis, on kotona myös, kun ei täällä maalla hirveästi työpaikkoja ole eikä uskalla kovin kauas kotoa mun takia lähteä. Laiskoja siis ollaan, kun ollaan vaan kotona ja tehdään se mitä pienen talon ylläpitämiseksi, hyvän olon ja hyvän mielen eteen tarvitsee.
  Vai onko se sittenkään laiskuutta? Joinain päivinä mennään ja touhotetaan aamusta iltaan, joinain päivinä ollaan hissukseen.
  Kunhan lumet sulaa ja oikea kevät tulee, alkaa touhu ja tohina. Me ollaan vähän kuin karhut. Mutta ahkeria 🤔 Mitä se oikein on?
  Onko silloin ahkera, jos tekee itselleen mieluisia asioita? Lukee, neuloo, tekee ristipistoja, kirjoittaa blogia ja tarinoita, soittelee äidille, pikkusiskolle, pojalle, ystävälle.
  Vai onko vain sellaiset nk. hyödylliset asiat ahkeruutta? Siivoaminen, pihatyöt, palkkatyössä käynti - ylipäätään sellainen, mistä jää jonkinlainen jälki?
  Esitit aika hyvän kysymyksen 😄

  Mulle on sanottu, että "älä aina pyytele anteeksi", mutta kun vastikään tänne blogiisi tulin, enkä oikein vielä ole sinuun tutustunut, niin toivottavasti et pahastunut tuosta mitä kirjoitin, mutta tuollaisia ajatuksia sinun kysymyksesi ahkeruudesta minussa herätti.

  VastaaPoista
 2. En tietystikään pahastanut. On vain kiva saada kommentteja ja ajatuksia. Ja juuri noinhan se on miten kirjoitit että mitä kukakin puuhaksi laskee. Ja onko palkkatyö se ainoa oikea työ ??
  Itse olen jo eläkkeellä mutta en ole saanut itseäni ihan kokonaan vieroitettua työelämästä. Sitäkin pohdin, että miksi se nyt on niin vaikeaa kokonaan lopettaa.....kun ei yhtä naista sairaala kaipaa :-)
  Ennen sanottiin myös että "Laiska töitään luettelee " :-).
  Minäkin tutustun blogiisi niin sitten ollaan molemmat samalla viivalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, tällä hetkellä jokainen sairaalassa ja terveyskeskuksissa työtä tekevistä käsipareista ja ystävällisistä kasvoista ja ihmisistä niiden "takana" on tarpeen ❤
   Itse joudun käymään joko oman kunnan terveyskeskuksessa, laboratoriossa tai lähikaupungissa isommassa sairaalassa - suunnilleen kerran kuussa on aika johonkin - ja aina yritän muistaa kiittää: kuulun niihin onnellisiin, joiden kohdalle osuu aina ystävälliset ja auttavat hoitajat ja lääkärit. Aina olen saanut apua kun olen tarvinut, olen saanut soittaa jos joku on jäänyt askarruttamaan.
   Joskus kysynkin, mihin ne "ilkeät, kiukkuiset, huutavat jne" hoitajat on piilotettu mun (ja Mursun) käyntien ajaksi, kun niitä ei koskaan näy - täällä kun saa useinkin kuulla ja lukea negatiivisia kommentteja terveyspalveluista - mutta sitä kuulemma saa mitä tilaa 😉😊

   Poista
  2. Metsä vastaa juuri niin kuin huudetaan . Ymmärrän hyvin sellaisia ihmisiä joilla on paljon sairauksia ja muitakin murheita että joskus on siksi ihan hermona eikä osaa käyttäytyä .Varsinkin silloin jos asiat ei suju toivotulla tavalla. Joutuu kauan odottamaan tai ei saa mielestään tarvitsemaansa hoitoa jne....Ihminen on tosi haavoittuvainen aina silloin jos on kyse omasta kehosta ja terveydestä/sairaudesta. Itse olen saanut joskus aika tylyäkin kohtelua ja se kolahtaa silloin kun on sairaana ja kaikella tapaa epävarma olo. Eli tähänkin pätee se, että kohtele muita niin kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan vastaavassa tilanteessa.

   Poista