maanantai 9. toukokuuta 2022

 9.5.2022

Jäi ensiksi vähän hämmentynyt ja ärsyyntynyt oli kun soitin apua Äidille 112:n kautta.Äiti oli niin huonokuntoinen, että ajattelin ettei hänestä itsestään ole soittajaksi eikä muistisairas vanhus välttämättä edes osaa soittaa kun on väsynyt ja huonossa kunnossa.Asia ei kuitenkaan edennyt toivomallani tavalla vaan virkailija sanoi että Äidin pitää itse soittaa ??? Yritin sanoa, ettei se nyt taida onnistua, mutta niin siinä sitten lopulta kävi, että ensin neuvoin Äidin soittamaan ja kun hän sai soitettua niin sitten vasta ambulanssi saapui paikan päälle.Sen verran asia jäi mieltäni hiertämään että soitin uudelleen ja kysyin perusteita koska kun itse on sadan kilometrin päässä niin miten sitä ihan oikeaoppisesti pitää toimia.

Kuulemani mukaan tällaisella toiminnalla pyritään siis siihen, että kun ollaan yhteydessä potilaaseen niin voidaan arvioida koko ajan hänen tilaansa.Nyt senkin siis tiedän.Mennään jatkossa määräysten mukaan !Äiti sai kyllä apua ja sehän tässä jutussa onkin se pääasia.

2 kommenttia:

Sartsa kirjoitti...

Olipa outoa. Olen monesti soittanut ambulanssin toiselle. Tosin olen kyllä ollut itsekin paikalla. Monet heistä eivät olisi itse apua soittaneet .
Voihan olla tietysti niin, että sairastuneen kaukainen omainen näkee tilanteen eri tavalla, kuin mitä tilanne olisi ja näin yritetään välttää turhia käntejä?
Olen joskus soittanut ambulanssin rouvalle, joka auton tultua nykäisi huivin päähänsä ja lähti menemään autoon ;D Hieman nolotti. Ei tosin onnistuisi enää nykyään tuollainen lähtö :)

Terhi kirjoitti...

Aina oppii.Eipä ole tullut niin monta kertaa apua soitettua ja viimeiseen asti tietysti sitä välttääkin.Loppu hyvin :-)