30.5.2022
Nyt tuli se hetki, että pakasteessa ollut ankka pääsi sunnuntain ruokapöytään.Luin monia ohjeita ennakkoon koska en ollut ennen kokonaista ankkaa valmistanut.En tiedä viisastuinko lukemistani ohjeista ja tein lopulta oman version mukaan.Ankka oli reipas 3 kiloa ja sulatin sitä 2 vuorokautta jääkaapissa.Ennen uuniin laittoa täytin vatsaosan appelsiinilla ja kuivatulla rosmariinilla kun tuoretta ei nyt ollut.Pintaan suolaa ja pippuria ja vähän muitakin mausteita.Uunissa 180 asteessa 2, 5 tuntia.
Ankka oli mielestäni "lihaisampaa" kuin broileri mutta "kevyempää" kuin esimerkiksi possun liha.Ja vaikka taiten sitä yritettiin yhteistuumin paloitella ei lihan määrä ihan huikea ollut.Syömme toki sitä vielä muutamia kertoja mutta alunperin pelkäsin, että tuollainen lintumöhkäle olisi ihan liikaa kahteen pekkaan syötäväksi.Ei meillä ainakaan 😊.
Kaulasta, siivistä ja muista roippeista keitin liemen ja yllättäen siinä oli aavistus kiinalaisen keittiön makua vaikken edes sen kaltaisia mausteita ollut käyttänytkään.Liekö sitä paljon puhuttua umamia ?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti