keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

 21.4.2022

Luen mielelläni saman kirjailijan tuotoksia peräkkäin ja nyt on menossa suomalainen jännitys...tässä pinossa on murha poikineen.

 


Iltalukemisena minulla pitää olla jotain helposti luettavaa ja ajatukset nollaavaa.Päivällä voin lukea jotain vähän asiapitoisempaa.

 


 

Tuo kirja on lainassa muistiyhdistykseltä.En tiedä lisääkö tieto tuskaa vai onko asia juuri päinvastoin ?


2 kommenttia:

  1. Onko noita murhia enää kukaan selvittämässäkään, kun on niin monta murhattua ;) Kirjoja ja sarjoja lukiessa/ katsellessa ja sarjan edetessä on tapahtunut jo niin monta murhaa, että saldo olisi jo täysi kansallinen katastrofi. Tulee mieleen esim. tuo telkussa pyörinyt Sorjonen.
    Muistisairaus on niin moninainen sairaus, että se pysäyttää perhepiirin aluksi kokonaan. Se voi olla myös ihan hyvää aikaa, kun ei tartu liian tarkasti asioihin ja ylläpitää sosiaalista ympäristöä mahdollisimman pitkään. Sairauden monet vaiheet ovat jokaisella erilaisia. Minun isäni sairasti Alzheimeria loppuvuotensa ja häneltä meni puhekyky kokonaan. Koskaan ei voinut tietää, oliko hän ymmärtänyt puhutun vai ei. Yleensä juttelin kuitenkin tavalliseen tapaan hänelle omia juttujani, tai luin lehtiä. Ei mitään kysymyksiä, joihin olisi pitänyt vastailla. Lähimmäisen on silti vaikea katsella vierestä toisen hiipumista.
    Työn puolesta olen tavannut niin monia muistisairaita ja erilaisia vaiheita ja tapoja sairastaa. Joidenkin kanssa on todella mukavaa jutella, vaikka samat jutut toistuisivatkin monta kertaa käynnin aikana. Miten toinen voikaan olla joka kerta niin aidosti hämmästynyt esittäessään saman kysymyksen toistuvasti ;)
    Voimia sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteistasi....myös aiemmista.En ole vain "teknisistä syistä "päässyt niihin vastaamaan mutta toki tarkkaan olen ne lukenut.Arvostan todellakin niitä työntekijöitä ja oma hoitajia jotka jaksavat olla päivittäin muistisairaiden kanssa.Otan vinkistäsi vaarin ja pyrin siihen etten esitä mitään kysymyksiä vaan rallattelen omiani :-).Meillä tosin ollaan puhelimen välityksellä suurin osa ajasta ja siksi vähän liian helposti lipsahtaa sinne kysymyspuolelle.Tsemppiä siis Sinulle että minulle :-)

    VastaaPoista