sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

18.4.2022

Olen epäonnistunut muutaman kerran kun olen leiponut brita-kakkua ja se on jäänyt suorastaan piikiksi lihaan  😉.Äiti esimerkiksi leipoi kyseisen kakun ihan noinvain mökillä ja aina onnistui ja siksi tuntui kummalliselta etten saanut itse sellaista aikaiseksi.Päätin, että kokeilen vielä kerran ja sitten saa olla !

Valitsin Valion ohjeen ja kappas vain ; ihan hyvin onnistui ja oli myös ihanan makuinen.

 


Koristeena oman puun kumkvatteja 😊. Laitan ohjeen tähän itsellenikin talteen.Tämän voisi tehdä toistekin ja olisi  juuri sellainen kiva kesäkakku.


  1. 125 g
    1 dl
    sokeria
    2
    keltuaista
    1 ½ dl
    vehnäjauhoja
    ½ dl
    hasselpähkinärouhetta
    2 tl
    leivinjauhetta
    1 dl

    Marenki

    2
    valkuaista
    1 ½ dl
    sokeria
    1 tl
    vaniljasokeria
    1 dl
    mantelilastuja

    Täyte

    1 prk (300/175 g)
    säilykemandariinilohkoja
    1 dl
    2 prk (à 200 g)




  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maitojuoman kanssa.

  3. Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.

  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

  5. Valuta mandariinilohkot. Vaahdota kerma ja rahka. 
     



    Pidän edelleen noita maustettuja rahkoja vähän liian makean makuisina ja siksi lisäsin täytteeseen vähän limen mehua mutta muuten menin kutakuinkin ohjeen mukaan 😊.Tämä kakku on myös sopivan pieni .Ohjeessa sanottiin että kuudelle hengelle eli lähinnä sellainen  kertakäyttökakku 😋.










     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti