18.4.2022
Olen epäonnistunut muutaman kerran kun olen leiponut brita-kakkua ja se on jäänyt suorastaan piikiksi lihaan 😉.Äiti esimerkiksi leipoi kyseisen kakun ihan noinvain mökillä ja aina onnistui ja siksi tuntui kummalliselta etten saanut itse sellaista aikaiseksi.Päätin, että kokeilen vielä kerran ja sitten saa olla !
Valitsin Valion ohjeen ja kappas vain ; ihan hyvin onnistui ja oli myös ihanan makuinen.
Koristeena oman puun kumkvatteja 😊. Laitan ohjeen tähän itsellenikin talteen.Tämän voisi tehdä toistekin ja olisi juuri sellainen kiva kesäkakku.
125 g 1 dl sokeria2 keltuaista1 ½ dl vehnäjauhoja½ dl hasselpähkinärouhetta2 tl leivinjauhetta1 dl Marenki
2 valkuaista1 ½ dl sokeria1 tl vaniljasokeria1 dl mantelilastujaTäyte
1 prk (300/175 g) säilykemandariinilohkoja1 dl 2 prk (à 200 g) - Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maitojuoman kanssa.
- Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
Pidän edelleen noita maustettuja rahkoja vähän liian makean makuisina ja siksi lisäsin täytteeseen vähän limen mehua mutta muuten menin kutakuinkin ohjeen mukaan 😊.Tämä kakku on myös sopivan pieni .Ohjeessa sanottiin että kuudelle hengelle eli lähinnä sellainen kertakäyttökakku 😋. | |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti