lauantai 20. helmikuuta 2021

 21.2.2021

Välillä harmittaa kaikenmoiset salasanat ja kirjautumiset kun oikein mihinkään ei enää pääse ilman tunnistautumista.Se on toki  turvallisuutta mutta tuntuu että olemme ajautuneet liiaksi sähköiseen maailmaan.Minua vanhemmat ihmiset yksinkertaisesti tipahtavat tästä sähköisestä systeemistä pois.

Puhtaan sitten pankkiasioinnista tai terveyspalveluista niin netti olisi oltava käytössä.

Itse muistan miten sain ensimmäiset kesätienestipalkan meijeristä käteisenä. Pussissa oli pennilleen oikea summa.Miten paljon on tarvittu aikaa ja vaivaa sellaiseenkin laskutyöhön.Myöhemmin kun tili meni suoraan pankkiin käytiin sieltä nostamassa sen verran mitä kuvitteli tarvitsevansa.Usein oli kiire töistä ehtiä pankkiin ennen sen sulkemista. Jos ei ehtinyt oli rahatta sillä automaatteja eikä pankkikortteja ollut. Onneksi monella oli oma tili lähiruokakaupassa niin ettei ilman ruokaa tarvinnut olla.Jopa vielä siinä kohtaa kun menin ensimmäiseen suuhygienistin virkaan maaseudulle ylihammaslääkäri kysyi mihin kauppaan avaan tilin.Onko se E-liike, S-liike vai K-kauppa.Sillä myös iskettiin otsaan poliittinen suuntaus.Tapana oli tosiaan ostaa ruokaa "kirjalle" ja maksettiin kun jaksettiin eli useimmat kai kävivät tilipäivänä kuittaamassa ostoksensa.Tämä siis 80-luvun alkupuolella.

Pankkikortit ja automaatit muuttivat koko rahasysteemin ja nyt sitten pankkikäynnit hoidetaan kotona koneella.Pankki on auki vain jonkin aikaa ja mitäpä siellä enää kukaan käykään.Mutta muutos on ollut valtava suht lyhyessä ajassa.Helpompaa ilman muuta mutta samaan tahtiin kiihtyy kaikenlaiset huijaukset ja salasanarumbat.Ja miten ne jotka eivät tietokonetta omista tai eivät osaa tai halua  sitä käyttää; vaikeaksi menee !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti