tiistai 16. helmikuuta 2021

 17.2.2021

Ennen muinoin tuli leivottua ihan tavallista  pullaa  aina silloin tällöin. Ei sentään niinkuin lapsuuden kodissa viikottain, mutta sen verran usein ettei tullut mieleenkään katsoa mitään ohjetta pullataikinan tekoon.

 Eilen leivoin laskiaispullia ja etsin ohjetta josta tulisi sopivan pieni määrä kerrallaan.Löysinkin tosi hyvän ohjeen kotikokki-sivustolta ja tallennan sen nyt tähän tulevia tarpeita varten.

3 dl     maitoa
50 g     hiivaa    (käytin 2 pussia kuivahiivaa)
1 tl     suolaa
1 dl     sokeria
1     muna
1 tl     kaardemummaa
8 dl     vehnäjauhoa (käytin 7 dl vehnäjauhoja)
100 g     voita
1     muna voiteluun
    (päälle raesokeria ja mantelirouhetta tai tomusokeria) 

 


 

Ohjeella pullista tuli pehmeitä ja maukkaita ja oheinen kermapurkki on mukana siksi että siitä tehty vaahto oli napakkaa ja mukavaa pursottaa ( joskin vispaaminen kesti tavallista kauemmin).Maistuivat herkulta hernerokan jälkeen 😋.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti