keskiviikko 16. marraskuuta 2022

 17.11.2022


Vuosikymmeniä sitten olin yksin ensimmäistä kertaa lomalla Egyptissä Sharm el Sheikissä. En ollut aiemmin lomaillut sellaisessa paikassa missä on niin mahdottoman aggressiivista kaupustelua kaduilla.

Jo ensimmäisenä iltana jouduin tukalaan tilanteeseen kun helmet ripustettiin väkisin kaulaan ja istutettiin kuuman teemuki kädessä liikkeen  perälle istumaan muka kauppaa hieromaan. En tiennyt miten siitä pitäisi kohteliaasti vetäytyä pois. Suorastaan pelotti.

Opin toki viikon aikana kävelemään tylysti kauppiaiden ohi mutta toinen vähän hupaisampi juttu sattui kun menin ostamaan itselle ja myös tuliaisiksi pieniä hajuvesipulloja joihin itse sai valita tuoksut. Kun olin valinnut mieleiset alettiin sopimaan hinnasta. Näytin että tämän verran on rahaa matkassa ja kauppiaat totesivat että ok, kaupat syntyy jos tuon loput rahat myöhemmin. Ja vieläkin hämmästyttää oma sinisilmäisyys ja rehellisyys.....vein kuin veinkin loput rahoista hetken päästä kun olin hakenut ne hotellilta ja kauppiaiden hämmästyi oli aitoa kun näkivät että palaan takaisin tuomaan lisää rahaa. Oikea rehellinen suomalainen! 
Näistä hajuvesipulloista ei siis voi ihan noin vain luopua. Kalliiksi tulivat 😊.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti