tiistai 13. joulukuuta 2022

 14.12.2022


Joulun valmistelut ovat muuttuneet ajan saatossa. Lapsuuden kodissa joulua valmisteltiin pitkän kaavan kautta. Jopa hyllypaperit vaihdettiin ennen joulua keittiön kaappien hyllyihin. Hyllyjen paperointi oli aikaa vievää puuhaa mutta olen sitä harrastanut vielä omassa kodissakin joskus nuoruudessa. Nykyään ei tulisi moinen puuha mieleenikään eikä kaupoissa enää juuri ole kunnon hyllypaperia . Olen sellaista joskus haeskellut Touhulan vanhoihin kaappeihin.

Jouluverhot vaihdettiin ilman muuta ja koti siivottiin katosta lattiaan ja lattiasta kattoon. Oli siinä puuhaa riittämiin ja myös  kaikki jouluruoka valmistetiin alusta alkaen ja lajeja oli liiankin kanssa. Meillä myös leivottiin pullat, kuivat kakut, tortut, täytekakku, pipareita monta sorttia. Jos nyt kaikkea edes muistan enää.

Huh huh ajattelen nyt; oliko se kaikki vaivan arvoista ? Ainakin väsyneitä oltiin kun joulusaunan jälkeen oli syöty ja lahjat jaettu. Joulukirkkoon herättiin seuraavana aamuna aikaisin. Joskus lapset sai jättää sen väliin 😊. 

Vähän eri meiningillä nykyään mennään. Paljon vähemmän touhua. Tai olisiko se suurin hässäkkä siirtynyt kotoa supermarketteihin jossa tuskaillaan tavaroiden paljoutta ja jonotetaan paikasta toiseen ?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti