sunnuntai 10. helmikuuta 2019

11.2.2019

Vanhustenhoidosta uutisointi kauhistuttaa ja riipaisee syvältä.Onneksi edes nyt asioista puhutaan ja toivottavasti myös jokin muutos saadaan aikaan. Monta monituista surullista tarinaa varmaan löytyy hoitolaitosten seinien sisältä.
Minua hämää se kun puhutaan henkilökunnan määrästä "päälukuna". Se kun tiedetään että työyhteisössä on niitä osaavia konkareita ja juuri tulleita untuvikkoja mutta  myös  monenalan harjoittelijaa. Heidät kaikki jos lasketaan siihen päälukuun niin pielessä ollaan. Konkarin olisi perehdytettävä tulijaa ja hoidettava siinä sivussa omatkin työt.Ja harjoittelijoita pidettävä silmällä. Siinä sitten palaa loppuun yksi jos toinenkin.
No tämä henkilöstöpuoli on vain osana totuutta mutta jaksan aina ihmetellä että yleensä  kukaan jaksaa selviytyä noissa työpaikoissa ja toisaalta mitä siitä sitten seuraa kun ei jaksa eikä pysty tekemään töitä niinkuin pitäisi tai haluaisi . Ja kuka siitä kaikesta sitten kärsii; no se vanhus tietysti jolla ei enää ole muutakaan vaihtoehtoa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti