maanantai 8. syyskuuta 2025

 08.09.2025

Saunaillan suolainen piirakka oli erityisen onnistunut. Vaikka se olikin sellainen "mitä kaapista löytyy"-piirakka.

Sieniä , sipulia, kokonaisesta kanasta vähän rippeitä, puolikas valkosipulituorejuusto ja kermaviili+ muna ja juustoraaste päälle.Valmis pohjataikina. Lupasin tosin Hannille kokeilla hänen piirakkapohjareseptiään, mutta sen aika tulee vielä 😉.

Kari kun "pääsee" yksin kauppaan niin sieltä saattaa tulla kaikenmoista. Nyt kauppakassista löytyi....kaktuksen hedelmiä eli kaktusviikunoita. 

Niitä piti kuoria hanskat kädessä kaktuksen pienen pienien piikkien takia ja sisältä paljastui ....

Ihan mukavan makuinen raikas, makea hedelmän liha. Vaikka siemenet olisivat syötäviä niin minun hampaissa ainakin liian kovia pureskeltavia. Yksi maisteltiin sellaisenaan; loput pilkoin salaattiin.

" Kaktusviikuna on makea ja herkullinen, ja sitä käytetään ruoanlaitossa ja kosmetiikassa. Se on todellinen vitamiinipommi ja täynnä antioksidantteja, erityisesti C-vitamiinia. Hedelmää voi syödä sellaisenaan, ja se sopii myös jälkiruokiin, kuten salaatteihin ja sorbetteihin." Näin kertoi Wikipedia. 

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Meillä nuo ei mene jatkoon. Kaukaa tänne kuljetettu ja kovat siemenet , mutta aina voi kaikkea kokeilla; Karin mielestä :-).

      Poista
  2. Maukkaan kuuloinen piirakka😋 hyvä tietää, kaktusviikunaa ei ole tullut kokeiltua.

    VastaaPoista
  3. Ei kannata kokeillakaan; jos minulta kysytään :-).

    VastaaPoista
  4. Wautsi - olenkohan koskaan maistanut kaktusviikunaa.. en ainakaan suomessa ja itse peraten... silmät siristellen seuraavan kerran isommassa marketissa!

    VastaaPoista
  5. Jos joskus maistat niin varo samalla niiden kivikovia siemeniä; hampaiden surma !

    VastaaPoista