22.09.2025
Yksi jauheliharuoka lisätään meillä "sunnuntairuoaksi". Huippukokki Risto Mikkolan ohjeen mukaan tehty ns.lehtipihvi. Kokeiltiin ohjetta ensimmäisen kerran jo Koskelossa ja hyväksi todettiin ja eilen tein uusiksi. Tuollaisesta 400 g jauhelihapaketista paketista tuli kaksi isoa pihviä ja Arttukin sai siitä raakana pienen osan.
Naudan jauhelihaa nuijitaan kahden kelmun välissä ja pihveistä tehdään niin ohuita kuin mahdollista. Kuitenkin niin , että ne pystyy vielä kippaamaan paistinpannulle. Paistetaan voiöljyseoksessa pikaisesti ja mausteiksi suolaa ja pippuria myllystä. Ei muuta. Valkosipulivoinappi päälle sulamaan ja kylkeen keitetyt perunat ja sienisoosi. Ihan ravintolatasoa sanoisin 😋.
Siis pelkkää jauhelihaa? Pitänee kokeilla joku päivä.. Valmistin illalla loput kanat ja ne tökkii jo.
VastaaPoistaAurinkoista alkanutta viikkoa!