maanantai 22. syyskuuta 2025

 22.09.2025 

 Yksi jauheliharuoka lisätään meillä "sunnuntairuoaksi". Huippukokki Risto Mikkolan ohjeen mukaan tehty ns.lehtipihvi. Kokeiltiin ohjetta ensimmäisen kerran jo Koskelossa ja hyväksi todettiin ja eilen tein uusiksi. Tuollaisesta 400 g jauhelihapaketista paketista tuli kaksi isoa pihviä ja Arttukin sai siitä raakana pienen osan.

Naudan jauhelihaa nuijitaan kahden kelmun välissä ja pihveistä tehdään niin ohuita kuin mahdollista. Kuitenkin niin , että ne pystyy vielä kippaamaan paistinpannulle. Paistetaan voiöljyseoksessa pikaisesti ja mausteiksi suolaa ja pippuria myllystä. Ei muuta. Valkosipulivoinappi päälle sulamaan ja kylkeen keitetyt perunat ja sienisoosi. Ihan ravintolatasoa sanoisin 😋.

1 kommentti:

  1. Siis pelkkää jauhelihaa? Pitänee kokeilla joku päivä.. Valmistin illalla loput kanat ja ne tökkii jo.
    Aurinkoista alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista