keskiviikko 17. syyskuuta 2025

17.09.2025 

 Sadepäivä sopi oikein hyvin kotoiluun ja leipomiseen. Viime vuonna samoihin aikoihin mainostin tuota Kotilieden ohjetta. Silloin tein sen ohjeen mukaan, mutta nyt vaihdoin kesäkurpitsaraasteen banaanimössöön eli 4 pientä mustunutta banaania pääsi tähän versioon.

Kesäkurpitsakakku  (Kotilieden ohje)

  • 2 munaa
  • 1 ¼ dl sokeria vatkataan hyvin 
  • 2 dl vehnäjauhoja (laitoin1 dl vehnäjauhoja ja  tapiokaa 1 dl )
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 dl hienolla terällä raastettua kesäkurpitsaa

Olen tehnyt tämän ohjeen mukaan kakun kerran omenoista ja kerran porkkanaraasteesta . Nyt kun käytin siihen makeita ylikypsiä banaaneja vähensin tarkoituksella sokerin määrää hiukan.

On mukavan pieni kakku meidän päiväkahveille; katoaa sopivan nopeasti 😉. 

 Samassa uunin lämmössä kypsyi aamiaisleipä ; niin ei tarvinnut tässä kohtaa kauppaan polkasta 😊.

Kun sain leipomukset valmiiksi niin sadekin loppui 😊ja asiasta vielä toiseen....
 

Kuivatut omenaviipaleet pitää jättää vähän naheiksi ja sen takia en halua pakata niitä mitenkään tiiiviisti etteivät homehdu. Keksin niille kivan bambusta tehdyn säilytysrasian kaapin uumenista. Tiivis kansi, mutta pohjassa reiät.

En ole koskaan tuolla mitään ruokaa höyryttänyt vaikka siihen tarkoitukseen sen olen joskus kai hankkinut , mutta kunhan omenalohkot on naposteltu niin mikä estää sitäkin kokeilemasta.
 

2 kommenttia:

  1. Kakku ja leipä näyttävät herkullisilta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta! Varsinkin tuo leipä näyttää upealta. Tuo rasia on hieno, varsinkin ne punokset. Olen nähnyt telkkarissa, kun tuollaisella savustetaan ruokia, mutta en itse osaisi. Toivottavasti kerrot sitten joskus, jos kokeilet..!?
    Tuulee, sataa ja välillä paistaa aurinko. Ihan syksy.

    VastaaPoista