06.05.2025
Eilen aamulla piti palata takaisin kävelyltä tankkaamaan lisää vaatetta päälle ja toppahousut sujahti taas jalkaan. Oli tosi hyytävän kylmä tuuli. Mutta kaiken kylmyyden keskellä....hautausmaalla kukkii kauniisti koristeomenapuut. Kuvissa ei kylmyydestä tietoakaan.
Ja kielotkin puskevat jo pintaan
Mutta sen verran oli kylmää ja tuulista , että parempi pysytellä sisätiloissa ja mikäs sen mukavampaa puuhaa kuin leipominen.
Jos meille ostetaan banaaneja ne takuuvarmasti mustuvat ennenkuin ne tulee syödyksi. Nyt ostin hammasoperaation jälkeiseksi muteltavaksi muutaman banaanin mutta syömättä jäivät. Siis banaanikakun tekoon ja kun jääkaapissa oli pitkään muhinut rahkapurkki niin kakusta tuli banaanirahkakakku. Hyvä ohje sillä tuohon kaikki aineet sekoitetaan ja uuniin ......
Parasta tässä ohjeessa oli , että kaikki aineet sekaisin ilman sen kummempia vatkauksia ja vispauksia ja myös komeasti kohosi ja maku vaatimattomasti täysi kymppi 😋.
On tosiaan ollut tosi kylmää ja ilmeisesti jatkuu. Hyvän näköinen kakku!
VastaaPoistaTuon kakun leivoin kerrankin ihan ohjeen mukaan; kannatti :-). Ja tuollaiset ns. kuivakakut vain paranee ja mehustuu ajan kanssa sikäli kun ei tule syödyksi....
PoistaMuhkean kaakun pyöräytit.
VastaaPoistaMinusta on ihmeellistä, miten pitkällä kevät jo joissain paikoissa on, kylmästä ilmasta huolimatta.
Joskus jopa onnistuu :-)
PoistaKielot minusta kuuluvat vasta kesäkuun alkuun ? Onkohan tämä kaikki siitä kiinni että oli niin vähäluminen talvi ? Ota nyt luonnosta selvää; se menee ihan omia polkujaan....
Kylmää ja sateista ollut täälläkin, mutta kaunista on ollut siellä hautuumaalla. Komean kakun olet leipassut ja varmasti maku täysi kymppi😋Tunnustan etten ole tehnyt ikinä banaanikakkua mutta pitäneepä kokeilla. 🌞
VastaaPoistaKuivakakut ei ole nyt oikein "muodissa" tällä hetkellä eikä niitä siksi oikein muistakaan. Mutta helppoja tehdä ja minusta on mukavaa kun päiväkahvilla on jotain herkkua ja tuollainen kakku säilyy pitkään hyvänä ja siitä riittää meille kahdelle moneksi kerraksi. Kokeile ihmeessä kun leivontainspiraatio iskee. Ohjeita on kyllä maailma pullollaan :-).
VastaaPoistaOi, mun lempparikakku, banaanikakku. Toinen on piimäkakku, muita kuivakakkuja harvoin teenkään. Tosin minähän syön bananit aika tummana, ne ei aina pääse kakkuun.
VastaaPoistaKylmä tosiaan, ja täällä Kymenlaaksossa eilen satoi vettä, yöllä oli tullut lunta. Eiköhän ne lämpimät säätkin vielä ehdi Suomeen. Oikutteleva ilmasto nykyään, valitettavasti.
Minun Siskoni bravuuri on piimäkakku ja hyvää se on sekin. Pitopalveluvuosina tuli tehtyä kaikkia "ihmeellisyyksiä" ihan vaikka kuinka ja siksi kai nykyään on mukava leipoa kaikkea tosi yksinkertaista.
PoistaBanaanilettuja teen myös joskus tummista banaaneista.Mutta ehkä ne banaanit on syytä jättää kauppaan kun niitä ei kerran tule syötyä :-).
Tänä aamunan meillä paistaa aurinko ja on +2 astetta.Toppavaatekeli !
Voi kun voisinkin syödä banaania, menisiköhän se tuollaisessa kuivakakussa ilman närästystä?
VastaaPoistaMustista banaaneista tulee aina mieleen vaarini. Maalla asui, kävi silloin tällöin kaupungissa asioilla ja marketissa ja nauratti nuoria, nättejä tyttöjä. Oli sitten kerran ollut marketin hedelmäosastolla, katsellut banaaneja ja siinä oli ollut ihan keltaisia banaaneja ja sitten jo tummuneita banaaneja laatikossa. Nuori tyttö oli ollut järjestelemässä hedelmiä siinä osastolla ja vaari oli mennyt häneltä kysymään, että "Mitäs nuo ittestään kuolleet banaanit maksaa?"
Tyttö oli hetken katsonut hämmästyneenä ja sitten purskahtanut nauruun, kun oli nähnyt vaarin naurusta vilkkuvat silmät. Vaari oli saanut banaanit alennuksella ja meille jäi tuo "ittestään kuolleet banaanit" käyttöön tummuneille banaaneille 😄
Kun kävin yli 20 vuotta sitten eka kertaa tähystyksessä närästyksen vuoksi niin lääkäri erikseen kirjasi juuri sen asian, että banaani närästää . Ihmettelin sitä silloin enkä tiedä vieläkään miksi se oli juuri se mainittava seikka.
VastaaPoistaVaarisi oli selkästi supliikkimies ja osasi kaupan teon. Minun Isäni oli ainainen tinkijä ja kai se on jotenkin verenperintönä tullut minullekin kun saatan joskus kysenalaistaa hintaa kun sopiva paikka tulee. Se taitaa olla nykyaikana aika poikkevaa ?
No toisaalta ulkomailla taas voi olla epäkohteliasta olla tinkimättä eli se ei ole silloin oikeanlaista kaupan tekoa.
Meillä taitaa olla pakastimessakin parhaillaankin noita "ittestään kuolleita banaaneja" :-)).
Tuo banaani on jännä juttu, kun monessa paikassa artikkelissa kuitenkin sanotaan, että banaani on se jota kannattaa syödä, se on neutraalia.
PoistaYstäväni joku vuosi sitten söi "esi-aamupalaksi" banaanin työmatkalla autoa ajaessa. Kun siitä tuli puhe, sanoin, että kokeilepa jotain muuta; eihän se välttämättä auta, mutta kun en itse siedä banaania. Hän kokeili, sai avun ja on sen jälkeen ollut syömättä banaania.
Eilen illalla viimeksi ennen nukahtamista mietin, että pitäisikö varata aika letkun nielemiseen.. Kävin siellä 13 vuotta sitten, mutta silloin tutkimukset jäi kesken Riesan takia. Vai pitäisikö vaan ruveta katsomaan tarkemmin mitä syö...😇🫣
Minua yllättäen närästää joskus myös kaurapuuro :-). Eli aika outoja juttuja nuo mikä kellekin passaa.
VastaaPoistaVatsan tähystys on kyllä tehty nykyään helpommaksi ja nopeammaksi kuin aiemmin.Peräpään tähystys vaatii paljon enemmän niitä alkuvalmisteluja kun suolen pitää olla mahdollisimman tyhjä.Noihin juttuihin törmäsin kun ohjeistin tähystyksiin tulevia. Moni sanoi jälkeenpäin että turhaan hermoili.Suolitähystykseen saa ihan suoraan suoneen kipulääkettä jos tarve vaatii ja ainakin meillä oli tarjolla myös ilokaasua. Sellaisella minä pärjäsin ihan hyvin...nauratti vain :-).