keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

 17.3.2022

Kari oli tilannut kirjastosta jo varastoon siirrettyjä vanhoja kirjoja. Kirjastonhoitaja totesi, että hyvä kun kirjat pääset välillä tuulettumaan 😉.

Ja kuinkas ollakaan juuri kun olin itsekin keitellyt sitä savuluukeittoa niin sellainen osui ensimmäisenä silmään pula-ajan keittokirjan sivuilta.Yllättävää oli minulle, että kirjan mukaan  päivälliseksi tehtiin useimmiten kaksi ruokalajia eli jokin keitto ja sen lisäksi sitten kala- tai liharuoka lisukkeineen.Siis ihan tavallisessakin perheessä.Muuten päivän ruoat on kovin yksinkertaisia mutta toisaalta terveellisiä. Välipalaksi vaikka voileipä raasteella tai juureksia paloiteltuna. Ei ollut hedelmiä eikä proteiinipatukoita 😊.Päivän työt kun oli varmasti fyysisempiä suurimmalla osalla piti illan ruokailuun panostaa vähän enemmän.Tuo pula-ajan keittokirj on vuodelta 1940.Mielenkiintoista luettavaa riittää pitkäksi aikaa vallankin kun kirjasto hyllyiltä löytyi myös tuollainen kirjasarja.
Taas kerran pitää todeta, että kyllä kirjasto on NIIN hieno laitos ja sieltä saa myös sellaista hyvää asiakaspalvelua joka monesta muusta paikasta puuttuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti