torstai 20. tammikuuta 2022

 

Meillä on kaapissa yksi varsinainen perintökodinkone.Isohko yleiskone jolla ei ole muuta toimintoa kuin raastaminen ja viipalointi.En yleensä nosta sitä esiin kun huushollissa on näppärästi "Kari"-raastin joka selviytyy urakasta ilman sen kummempaa kokoamista 😉.Nyt keitin borss-keittoa ja raaka punajuuri, kaali ja porkkana on jo sen verran koko koitos että otin laitteen esiin.

 


 

 Kyllähän laite pöräytti kaiken raasteeksi alta aikayksiön.Sitä ei ilmeisesti ole käytetty juuri koskaan sillä terätkin vielä paketissa.Tuollaisten härveleiden huono puoli on se ettei ihan pieneen tarpeeseen sellaista viitsi nostaa edes esille enkä uskaltanut laittaa myöskään osia tiskikoneeseen kun en tiedä miltä vuosikymmeltä laite on peräisin.

Borss keitto oli jälleen kerran herkullista ; en vain tahdo muistaa pitää sitä arkiruokalistalla.Nyt sain inspiraation siihen kun kaupassa myytiin 2 kilon punajuuripusseja 50 senttiä ! Halusivat ne ilmeisesti myydä joulun jälkeen pois.Mutta siis halpa, hyvä ja terveellinenkin arkikeitto.

Ei kommentteja: