keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

21.3.2018

Rasvakeskustelua on käyty kautta aikain. Se mitä leivälle laitetaan ja se miten liika rasva saadaan pois vatsamakkaroista. Jo lapsuudesta muista synkän margariini keskustelun jossa väitettiin Raision tehtaiden lisäävän margariiniinsa eläinten raatoja; tuttuja nimityksiä olivat silloin mm." marakatin rasva" ja "kissanraatorasva". Kyseisen Flooran jälkeen on tullut monia voi- ja margariineja...toiset kalliita ja hyvää tekeviä ja toiset halpoja ja vähemmän terveellisiä ?
Itse olen sivellyt leipäni jos jollakin , mutta viime aikoina on tullut tehtyä itse avokado-levitettä.
Avokadot survon sauvasekoittimella ja sekaan sitruunan/limen/appelsiinin mehua, suolaa, chiliä ja yrttejä mitä milloinkin on kotona.

Jos mukaan laittaa tomaattia niin väri ei ole näin kauniin vihreä, mutta sopii mukaan muuten hyvin samoin valkosipuli. Tällainen kolmen avokadon satsi säilyy hyvin jääkaapissa viikon verran eli siihen asti kun loppuu. Ja käy oikein hyvin "liimasta" voileivän ja leikkeleen välissä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti