23.12.2025
Nyt on ehkä hyvä aika kirjoittaa jouluruoasta. Meillä mennäänn kevyesti (siis ei varsinaisesti kevyesti 😁) mutta aika vähällä tohinalla. Laatikot valmistaa äidit (peruna, lanttu, porkkana) , kinkkukin tulee tänä vuonna valmiina siivuina.
Lohen graavasin tänä vuonna mandariinalla maustettuna
Ja pitkästä aikaa tein myös silakoista suutarin lohtaMeillähän pitää olla joulupöydässä makaronilaatikko (ilman lihaa) + lihapullat +hyvä soosi ja tietysti rosolli, sienisalaatti, silli,keitetyt perunat, saaristolaisleipää ja mustaleima juustoa. Eiköhän niillä pärjätä....jälkiruokaan ja kohvehteihin asti 😁.
Joulutorttuihin kokeilin tänä vuonna jotain uutta eli valitsin luumu- tai omentäytteen tilalle minulle uutta: päärynä-suolainen kinuski.
Ei oikein minuun makuun, mutta ihan hyvin ovat tortut kadonneet parempiin suihin.Eikä meillä jouluna juopotella kun ei muutenkaan, mutta ostettiin kuitenkin valko- ja punaviini ruokien kyytipojaksi.
Nehän voi juoda.... vaikka juhannuksena 😉.




Ei kommentteja:
Lähetä kommentti