tiistai 23. joulukuuta 2025

 23.12.2025

Nyt on ehkä hyvä aika kirjoittaa jouluruoasta. Meillä mennäänn kevyesti (siis ei varsinaisesti kevyesti 😁) mutta aika vähällä tohinalla. Laatikot valmistaa äidit (peruna, lanttu,  porkkana)  , kinkkukin tulee tänä vuonna valmiina siivuina.


 

Lohen graavasin tänä vuonna mandariinalla maustettuna

Ja pitkästä aikaa tein myös silakoista suutarin lohta
 

Meillähän pitää olla joulupöydässä makaronilaatikko (ilman lihaa) + lihapullat +hyvä soosi ja tietysti rosolli, sienisalaatti, silli,keitetyt perunat,  saaristolaisleipää ja mustaleima juustoa. Eiköhän niillä pärjätä....jälkiruokaan ja kohvehteihin asti 😁.

Joulutorttuihin kokeilin tänä vuonna jotain uutta eli valitsin luumu- tai omentäytteen tilalle minulle uutta: päärynä-suolainen kinuski. 

  Ei oikein minuun makuun, mutta ihan hyvin ovat tortut kadonneet parempiin suihin.

Eikä meillä jouluna juopotella kun ei muutenkaan, mutta ostettiin kuitenkin valko- ja punaviini ruokien kyytipojaksi.

Nehän voi juoda.... vaikka juhannuksena 😉.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti