13.08.2025
Kun omasta pihapiiristä pystyy poimimaan mustikoita niin "pakkohan" niitä on poimia.Ja tähän on lisättävä sekin, ettei niitä hyttysiä ole vieläkään ilmaantunut ; ihme suorastaan. Ensimmäinen hirvikärpänen tosin möngersi jo hiusrajassa 😕.
Mutta ei ole mustikkapiirakan voittanut.
Vehnäjauhot olivat vuodelta 2018 ja moneen kertaan jo pakastuneetkin talvien aikana. Ehkä juuri siksi taikinasta tulikin niin kuohkea ja hyvä 😉.
Eikös vuosikertajuomatkin ole arvokkaita? Miksei sitten jauhot?
VastaaPoistaEhkä joku ruokakemisti vielä joskus toteaakin, että jauhot kannattaa aina pakastaa ennen käyttöä :-).
PoistaJauhot olivat vähän niinkuin esikypsiä jo 😁.
VastaaPoistaMinä en ole koskaan ollut niin nökönuuka noista päivämääristä...kunhan nyt ei mitään toukkia tms ole paketissa. Ja kaikki kuiva-aineet säilytän täällä tiiviissä rasioissa....hiirien takia :-).
PoistaPakkasjauhojen salaisuuksilla siellä kuohkeutta syntyy...
VastaaPoistaMustikkaa on meilläkin lähimetsä pullollaan... äiteen kanssa yritetty parhaamme... Ukkokulta kun jää tämän vuoden jälkeen eläkkeelle, niin lupasi jo ensivuonna hoitaa mustikat pöytään/pakkaseen... mitähän kaikkea onkaan jo luvannut ja ehtii vielä luvata, hih...
Nautinnollisia aikoja teille ihanan luonnon keskelle!
Eläkkeellä ehtii mitä vain :-) tai sitten ei niinkään :-). Mutta jos terveyttä piisaa niin kyllä se ettei työ haittaa harrastuksia auttaa kummasti kaikkiin ehtimisiin.
PoistaKiitos ...kyllä me täällä viihdytään tosi hyvin !
Mustikkapiirakka on parasta!💜
VastaaPoistaSanopas se ja täällä luonnon helmassa kaikki ruoka maistuu muutenkin niin hyvältä :-)
Poista