keskiviikko 13. elokuuta 2025

 13.08.2025

Kun omasta pihapiiristä pystyy poimimaan mustikoita niin "pakkohan" niitä on poimia.Ja tähän on lisättävä sekin, ettei niitä hyttysiä ole vieläkään ilmaantunut ; ihme suorastaan. Ensimmäinen hirvikärpänen tosin möngersi jo hiusrajassa 😕.

Mutta ei ole mustikkapiirakan voittanut. 


 Vehnäjauhot olivat vuodelta 2018 ja moneen kertaan jo pakastuneetkin talvien aikana. Ehkä juuri siksi taikinasta tulikin niin kuohkea ja hyvä 😉.

8 kommenttia:

  1. Eikös vuosikertajuomatkin ole arvokkaita? Miksei sitten jauhot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä joku ruokakemisti vielä joskus toteaakin, että jauhot kannattaa aina pakastaa ennen käyttöä :-).

      Poista
  2. Jauhot olivat vähän niinkuin esikypsiä jo 😁.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole koskaan ollut niin nökönuuka noista päivämääristä...kunhan nyt ei mitään toukkia tms ole paketissa. Ja kaikki kuiva-aineet säilytän täällä tiiviissä rasioissa....hiirien takia :-).

      Poista
  3. Pakkasjauhojen salaisuuksilla siellä kuohkeutta syntyy...
    Mustikkaa on meilläkin lähimetsä pullollaan... äiteen kanssa yritetty parhaamme... Ukkokulta kun jää tämän vuoden jälkeen eläkkeelle, niin lupasi jo ensivuonna hoitaa mustikat pöytään/pakkaseen... mitähän kaikkea onkaan jo luvannut ja ehtii vielä luvata, hih...
    Nautinnollisia aikoja teille ihanan luonnon keskelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläkkeellä ehtii mitä vain :-) tai sitten ei niinkään :-). Mutta jos terveyttä piisaa niin kyllä se ettei työ haittaa harrastuksia auttaa kummasti kaikkiin ehtimisiin.
      Kiitos ...kyllä me täällä viihdytään tosi hyvin !

      Poista
  4. Mustikkapiirakka on parasta!💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopas se ja täällä luonnon helmassa kaikki ruoka maistuu muutenkin niin hyvältä :-)

      Poista