maanantai 3. toukokuuta 2021

 3.5.2021

Hauki ei ole koskaan kuulunut suosikkikaloihini.Osasyynä ehkä se, että aikoinaan lapsuuden mökillä merestä saatiin haukivonkaleita joita sitten syötiin muodossa jos toisessa.Ruotoinen kala on myös haastellinen valmistaa. Saimme pari isoa haukea tutulta kalamieheltä ja päätin ottaa kuitenkin haasteen vastaan.

 


 

Lihamylly oli hyvä apuväline kalafileiden pienimiseen ja haukimurekemassa ei muuta kaivannut kuin ruokakermaa, pari kananmunaa,suolaa, valkopippuria ja laitoin myös kapriksia kun niitä oli jäänyt purkin pohjalle.Vesihauteessa uunissa n.tunti kun kalaa oli kilon verran.Massaa tuli yhden leipävuoan verran ja lisäksi paistoin pannulla muutaman kalapihvin.Hyvän, pehmeän makuista eikä yhtään ruotoakaan ollut kiusana. Saatan muuttaa mielipidettäni haukikaloja kohtaan ?

Aiemmin kerroin hummus-hullutuksesta ja nyt kokeilin valmistaa sitä itse. Varsinkin kun luin , että se kestää myös pakastamisen.Yhdestä kikhernepurkista tulee nimittäin aika iso määrä tahnaa.Helppo tehdä ja ihan yhtä hyvää jollei parempaa kuin kaupasta ostettu ja omaa tekemää voi myös jatkojalostaa mielin määrin kunhan ensin perusresepti tutuksi tulee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti