lauantai 29. helmikuuta 2020

1.3.2020

Meillä on nykyään seinällä kaksi taulua joihin liittyy vauhdikas matkamuisto. Olimme Lassen ja poikien kanssa Karibialla liki 25 vuotta sitten.Opastetulla retkellä pysähdyimme yhteen taulukauppaan jossa oli mielestämme "juuri ne parhaat taulut".Joten päätimme tehdä myöhemmin oman retken liikkeeseen vaikka omatoimimatkailusta oli varoiteltukin moneen kertaan.
Pojat jätettiin hotelliin vartioidulle alueelle uimaan ja pelailemaan ja ajelimme taxilla kohti määränpäätä.
Kaikki sujui hyvin ja valitsimme neljä taulua. Sovimme että liikkeen apupoika lähtee meidän mukaan hotellille rahoja hakemaan.Tilattua taxia ei kuitenkaan koskaan tullut ja lopulta keltainen koulubussi pysähtyi ja lupasi viedä meidät keskustaan josta taxin saisi.Menimme kyytiin ja keskellä ei mitään linja-auto pysähtyi ja alkoi vaatia rahaa meiltä tiukin sanoin.Paikallinen yritti selittää, että ei meillä ole rahaa kun sitä vasta ollaan menossa hakemaan.Tilanne alkoi olla todella pelottava ,mutta kuin taivaan lahjana paikalle ilmestyi poliisi/partioauto. Nopeasti poliisit veivät meidät autoonsa ja saimme aikamoiset moitteet siitä että olimme menneet paikallisten kyytiin. Turistin henki kun ei ole kovinkaan kallis.
Paikallinen bussi vei meidät sitten perille ja tunnelma sielläkin oli varsin villi ;minä istuin vaihdelaatikon päällä kuskin vieressä kun bussi oli muuten täpötäynnä.😊.Mutta perille päästiin ehjin nahoin.Myyjä ei tosin päässyt hotellialueelle rahoja hakemaan ,mutta portilla vartijan silmien alla kauppa sitten tehtiin.
Vasta jälkeenpäin ymmärsi miten vaarallinen tilanne oikeasti oli ja myös miten onnekkaita olimme sillä kertaa.Haitilaista taidetta 😎

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti