2.7.2018
Pilvinen päivä ja siksi iski innostus leipomiseen ja jo aiemmin kehumani limekakku tuli mieleeni. En ollut tallentanut sen reseptiä minnekään, mutta nyt se on tässä säilössä tulevia tarpeita varten.
2 tlk kondensoitua maitoa
6 limettiä
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm kokoiseen irtopohjapiirakkavuokaan pohjan muotoinen pala leivinpaperia. (Leikkasin sellaisen, että myös reunat suojautuivat.)
Murskaa keksit ja sekoita 4 rkl kondensoitua maitoa keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista keksipohjaa uunin keskitasolla 5 minuutin ajan.
Sekoita loput kondensoidusta maidosta, 3 tl limetin raastettua kuorta (varaa lisäksi pieni määrä koristeluun) ja 2 dl limetin mehua keskenään ja kaada vuokaan.
Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Käännä sitten uuni pois
päältä ja jätä piirakka jälkilämpöön 30 minuutin
ajaksi.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Nosta piirakka vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Koristele raastetulla limetinkuorella.
Nyt tosin piti käyttää luovuutta kun limejäkään ei ollut 😞mutta onneksi purkkilimemehua. Tekele on vielä uunissa mutta hyvältä vaikuttaa. Tänään tulee koristeeksi metsämansikoita.
Parhaimmillaan vasta huomenna päiväkahviaikaan ?
Pilvinen päivä ja siksi iski innostus leipomiseen ja jo aiemmin kehumani limekakku tuli mieleeni. En ollut tallentanut sen reseptiä minnekään, mutta nyt se on tässä säilössä tulevia tarpeita varten.
Limepiiras
200 g digestivekeksejä2 tlk kondensoitua maitoa
6 limettiä
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm kokoiseen irtopohjapiirakkavuokaan pohjan muotoinen pala leivinpaperia. (Leikkasin sellaisen, että myös reunat suojautuivat.)
Murskaa keksit ja sekoita 4 rkl kondensoitua maitoa keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista keksipohjaa uunin keskitasolla 5 minuutin ajan.
Sekoita loput kondensoidusta maidosta, 3 tl limetin raastettua kuorta (varaa lisäksi pieni määrä koristeluun) ja 2 dl limetin mehua keskenään ja kaada vuokaan.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Nosta piirakka vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Koristele raastetulla limetinkuorella.
Nyt tosin piti käyttää luovuutta kun limejäkään ei ollut 😞mutta onneksi purkkilimemehua. Tekele on vielä uunissa mutta hyvältä vaikuttaa. Tänään tulee koristeeksi metsämansikoita.
Parhaimmillaan vasta huomenna päiväkahviaikaan ?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti