tiistai 1. toukokuuta 2018

1.5.2018

Luin Espanjan lomalla suomalaista ilmaisjakelu sanomalehteä ja siitä jäi mieleen mukava uutinen.
Fuengirolan suomalaiset ovat keränneet porukan, joka siivoaa ympäristöä vapaaehtoisvoimin. Ensin oli vain muutama henkilö , mutta facebookin kautta tieto levisi ja nyt on ahkeria jo ihan mukava määrä. Espanjassa on tapana heittää kaikki mahdollinen ja mahdoton luontoon ja varsinkin rakennusmateriaa tuottaa pään vaivaa kun isoja , hankalia, painavia jätteitä pitää saada pois luonnonhelmasta. Ahkera joukko oli saanut onneksi käyttöönsä siirtolavoja joihin saalis kerätään.
Tuollainen homma on upeaa ja silloin jos vietät pitkiä aikoja etelässä niin varmasti tuollainen hyötypuuha on ihan tervetullutta.Lomailijat ovat tietysti ihan erikseen !

Mutta osataan sitä meilläkin.....siis roskaaminen. En jaksa ymmärtää miten joku voi kipata huonekalunsa luontoon sillä jos auto vie ne metsään asti niin eikös samalla kaatopaikalle ??
Nämä tulivat vastaan tämän aamun lenkillä ja näyttivät sadesäällä tosi säälittäviltä.Myös Touhulan tontilta löytyy joka kevät lumen alta pussillinen roskaa.Karkkipapereita, oluttölkkejä ja kaikkea mitä nyt auton ikkunasta ulos heitetään tai käsistä tippuu. Minulla ei ole ketään tuttavapiirissä joka tunnustaisi että tavaraa luotoon.Eli kuka se sitten on ????
Mielestäni pienen kyläkoulun  oppilaat voisivat pitää siivouspäivän ja kerätä heittämänsä karkkipaperit talteen; jospa sellaisella tavalla saataisiin edes pieni siemen kylvettyä oikeanlaista ajattelutapaa.


Myös Touhulan talon alta löytyy kenkiä, lasipulloja ja kaikenmoista rautaromua; samoin maastoon on piilotettu maalipurkkeja sun muuta. Se asia on ymmärrettävissä kun aiemmin ei ollut sellaista kierrätystä kuin tänä päivänä eikä juuri tietoakaan.Maalla oli maalaisten tavat 😊.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti