lauantai 7. lokakuuta 2017

7.10.2017

Kun reissataan mökin ja kaupunkikodin väliä siinä kuluu tunti jos toinenkin. Vallankin kun lähdetään Koskelosta pakataan ja siivotaan ja kytätään kissa kyytiin....sitten 3 tuntia ajoa ja sama toistuu toisessa päässä.Vaikka kuinka vähällä tavaransiirrolla pyritään siirtymään niin aina on mukana sekä pyykättävät ja säilöttävät.
Jospa vielä joskus koittaa päivä, että kotia vaihdetaan vain käsilaukku kainalossa.
Nyt tosin on helppoa kun matkaa saa tehdä päivänvalolla ja oman aikataulun mukaan.Aiemmin usein ajetiin väsyneinä työviikon jälkeen perjantai-iltana pimeässä ja takaisin sunnuntaina liikenneruuhkassa. Viikonlopun aikana kaikki asiat tuli tehdä "pikana".

Kotiin palatessa oli hapankaali kypsynyt siihen malliin, että sen sai siirtää kylmään eli parvekeelle.
Herkku saa vielä muhia muutaman viikon. Syksy tuo tullessan sellaista kotoilua, että tekee mieli kokkailla kaikkea hyvää ruokaa. Ja se mitä se milloinkin on vaihtelee vuodenaikojenkin mukaan.
Mutta jotenkin kaipaan taas niitä supisuomalaisia perusruokia joita ei tahdo muistaa kun lehdet ja telkkari mainostavat koko ajan kaikkea kovin monitahoista ruokaa.
Makkarakastike keitinperunoiden kanssa lisukkeena porkkaraastepuolukoilla ja suolakurkku maistui eilen aivan ihanalta ja siitä sitten ajatus vei muihinkin lapsuuden ajan herkkuihin.
Silakkalaatikko on seuraavana vuorossa ja vispuuro......nam 😋Ei kommentteja:

Lähetä kommentti