sunnuntai 6. heinäkuuta 2025

 06.07.2025

Makkaroita on kaupan hyllyillä taatusti joka makuun. No  eikös me kuitenkin kokeiltu itse kasvismakkaroiden tekoa. Makkaroita on tehty ennenkin. Hyviä ja keskinkertaisia on tullut. Nyt kokeiltiin tehdä tekoälyn reseptillä.


 Makkaramassaan laitettiin siis kikherneitä, keitettyjä porkkanoita, aurinkokuivattuja tomaatteja, vähän sienisipulisekoitusta jota jäi yhtenä päivänä sienisoosin laitosta , vähän juustoraastetta ja monenlaisia mausteita. Ainut vähän sellainen oudompi juttu oli agar agar jolla saatiin makkaraan sopiva tekstuuri.Se asia piti opiskella ja ostaa erikseen.

Suolta ostetaan yleensä vähän isompi määrä (oikeat kunnon lihakaupat ja kauppahallit niitä myyvät ) ja sitä oli nyt valmiina pakkasessa. Kasvismassasta tuli  oikein hyvän makuinen jos ei nyt kovin houkuttelevan näköinen 😂

 

Mutta makkaraprässi/suppilo toimi oikein hyvin kun pieniä eriä tehdään

Pitkä kieppi 


Kieputellaan sopiviksi pätkiksi


 

Tällä kertaa ne paistettiin uunissa ja kaikki aineethan on kypsiä joten kovin pitkään ei niitä tarvitse uunissa kypsentää. Vesihaude olisi ollut toinen vaihtoehto.

Kaikki menikin ihan putkeen 😉, mutta sain tähtiajatuksen että nostetaan vähän uunin lämpöä, että pinta ruskistuu kauniisti....makkarat räjähtivät 😱....

En yleensä ole kovin tarkka ruoan ulkonäöstä; pääasia on maku, mutta kyllä tässä kohtaa muistuttavat vähän turhan paljon pökäleiltä 😂. Sisusta edelleen hyvänmakuista ja aion jatkojalostaa sen johonkin muuhun käyttöön kuten tapani on.

Pakko nollata tuo edeltävä kuva....metsämansikoilla ....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti