tiistai 8. helmikuuta 2022

9.2.2022

Innostuin vihdoinkin kokeilemaan raakakakun tekoa.Katselin monenlaisia ohjeita ja päädyin sellaiseen jossa luvattiin ettei sisällä yhtään "eriskummallisia raaka-aineita".Ainut asia jota piti ihan vartavasten ostaa oli kookosöljy.Kuvasta puuttuu puolukat jotka olivat vielä tässä vaiheessa pakkasessa sekä makeuttamiseen käyttämäni hunaja.

 


 

 Ohje oli ihan helppo tai siis olisi ollut jos minulla olisi ollut sellainen yleiskone joka rouhii pähkinät ja mantelit.Vaikka kumpiakin liotettiin yön yli vedessä niin sen verran kovaa tavaraa seos oli että pienimiseen piti kokeilla kaikkia mahdollisia laitteita.Parhaaksi osoittautui pieni silppuri ja siinä piti sitten tehdä useampi satsi pohjamassaa.Myös täytteen pähkinät silppusin sillä erikseen ja loppusilaus meni sentään onneksi sauvasekoittimella.Siis aikamoista välineurheilua 😉.

 

 

Tältä se näyttää puolukkaraakakakku päivän kylmässä säilytyksen jälkeen. Kookosöljy on se "hyydyttävä" eli kasassa pitävä aine liivatteen sijaan.Maku ihan hyvä ja kuten monessa raakakakkuohjeessa todetaankin niin kakkupala on aika tuhtia tavaraa ja käy vaikkapa ihan välipalaksi.Tästäkin menee iso osa paloina pakkaseen.Ei ihan huono kokeilu.Ei kommentteja: