maanantai 31. tammikuuta 2022

1.2.2022

Paljonko on paljon eli käytämmekö vähän, sopivasti vai liikaa rahaa ruokaan.Laskutoimitus on itse asiassa aika helppo sillä käymme ostamassa "viikko-ostokset" lauantaina ja toisen ruokakauppareissun teen keskiviikkoisin. Silloin kyytiini hyppää naapurin  87-vuotias.Hänellä  ei enää ole oma auto käytössä.Kesällä hän kulkee matkat polkupyörällä (!! ), mutta talvella on apu tarpeen.

Se että käy kaupassa harvakseltaan tuo mukanaan sen, että kokkailut perustuu siihen mitä kaapeissa kulloinkin on. En yleensä mieti etukäteen mitä ruokia viikolla valmistan vaan lataan viikonloppuna kaikkea mahdollista kärryyn ja siitä sitten inspiroidun tavalla tai toisella.Enkä lähde enää mitään puuttuvaa etsimään uudelleen kaupasta vaan muokkaan reseptiä tarpeen mukaan.Pysyy luovana kokkailu.

Ai, että miten paljon sitten ruokaan kuluu rahaa meille kahdelle ja kissalle (syö paljon, mutta valikoivasti 😸) ? Äkkiseltään arvioituna 400 e /kk ja siinä on mukana myös pesuaineet sun muut ; joskus jopa jotain pientä vaatettakin. Summa lienee lähellä keskivertokulutusta ?

 


 Ainakin kaikki saamme syödäksemme sitä mikä milloinkin maistuu; se kai on se pääasia.


Ei kommentteja: