12.3.2021
Tutkin kaapissa kuivattuja maan antimia ja ajattelin että nyt olisi hyvä ajanjakso käyttää niitä pois jotta saa taas uusia tilalle....
Ensimmäisenä vastaan tuli pakurikääpäpurkki
ja kuivatut vadelmat
Kumpikin purkki oli jäänyt unohduksiin. Pakuriteetä keittelin jonkin aikaa Touhulassa useinkin ja pidin sen mausta mutta sitten se vain jäi.....nyt piti vähän taas opiskella miten sitä taas haudutettiin ja löysin kymmeniä eri tapoja sen valmistukseen.Edelleen oli paljon kommentteja pakurin hyödyistä jos haitoistakin.Se , että pakurin saa tuohon purkkiin vaatii jonkinverran aikaa ja vaivaa ; ensin pitää löytää pakuri omalta tontilta ja sen jälkeen palastella ja kuivata pari viikkoa vähintään.Sen jälkeen se tosin säilyy vuosikausia ja yhdestä pakurin palasta keittää monta teesatsia.Uusi oivallus oli käyttää sitä myös muussa ruoanlaitossa jauheena.
Kuivatut vadelmat on ihan mukavia maultaan ja tekstuuriltaan, mutta ulkonäkö ikävän ruskeahko joten niitä pitää kai upottaa johonkin leipomukseen tai smootien joukkoon ?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti