7.9.2020
Juuri nyt on hapankaalin tekemisen aika kun kaalin hinta aleni 60 senttiä /kilo.Sen tekeminen on muuten yksinkertaista mutta Karia tarvitaan sekä raastamaan kaali (juustohöylällä) että mehustamaan suikaleet nuijimalla. (Kumpaakin hommaan tarvitaan kärsivällisyyttä 😉).Monitoimikoneen raastin ei tee sopivaa suikaletta joten käsityö vie tässä aina voiton.Ja tällä kertaa nuijimiseen löytyi mainio apuväline eli marmorikaulin.
Puolentoista kilon kaalista, porkkanasta ja valkosipulista tuli juuri mukavasti puolentoista litran lasipurkki.Mukaan meni tällä kertaa piparjuurtakin ja kourallinen kuminaa ja loraus piimästä valutettua heraa.Käymisaika pari viikkoa ja sitten päästään koemaistamaan.
Tänä syksynä ehtii tehdä vielä monta satsia.....hapankurkut muuten onnistuivat ilmeisen hyvin ja on nyt siirretty kylmäsäilytykseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti