tiistai 16. kesäkuuta 2020

16.6.2020

Joskus iskee leipomisinto ihan yllättäen ja tuntuu ettei kaapeissa ole juuri niitä aineita kuin tarvittaisiin.Marjatkin on jo käytetty pakkasesta mitä nyt muutama puolukkapussi jäljellä. Tänään etsin reseptiä johon ei tarvita kananmunia ja löysin Kotilieden sivuilta puolukkatortun ohjeen.Muuten seurasin reseptiä mutta kookoshiutaleita ei ollut kuorutukseen ja piparkakkumausteen korvasin kanelilla, neilikalla, muskottipähkinällä ja kaardemummalla eli niillä mitä kaapissa oli.





Resptin otin talteen sen verran maukas ja mehukas tortusta tuli ja myös tosi yksinkertainen ilman vatkaamista ja vaivamista.Hyvä ja helppo resepti vaikka mökille.

TÄYTE
 5 dl puolukoita
1 dl hillo-marmeladisokeria

TAIKINA

2.5 dl piimää
0.5 dl öljyä
1.5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl piparkakkumaustetta

PINNALLE

1 dl kookoshiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
50 g voita



Kiehauta marjat ja hillo-marmeladisokeri.Sekoita piimä, öljy ja sokeri. Sekoita mausteet ja kohotusaine jauhoihin. Lisää jauhot piimäseokseen.Kaada taikina laakeaan noin 22×22 cm vuokaan. Kaada puolukkaseos pinnalle.Nypi kookoshiutaleet, jauhot, sokeri ja rasva muruiseksi seokseksi ja ripottele se paistoksen pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti