16.6.2020
Joskus iskee leipomisinto ihan yllättäen ja tuntuu ettei kaapeissa ole juuri niitä aineita kuin tarvittaisiin.Marjatkin on jo käytetty pakkasesta mitä nyt muutama puolukkapussi jäljellä. Tänään etsin reseptiä johon ei tarvita kananmunia ja löysin Kotilieden sivuilta puolukkatortun ohjeen.Muuten seurasin reseptiä mutta kookoshiutaleita ei ollut kuorutukseen ja piparkakkumausteen korvasin kanelilla, neilikalla, muskottipähkinällä ja kaardemummalla eli niillä mitä kaapissa oli.
Resptin otin talteen sen verran maukas ja mehukas tortusta tuli ja myös tosi yksinkertainen ilman vatkaamista ja vaivamista.Hyvä ja helppo resepti vaikka mökille.
TÄYTE
5 dl puolukoita
1 dl hillo-marmeladisokeria
Kiehauta marjat ja
hillo-marmeladisokeri.Sekoita piimä, öljy ja sokeri.
Sekoita mausteet ja kohotusaine jauhoihin. Lisää jauhot
piimäseokseen.Kaada taikina laakeaan noin
22×22 cm vuokaan. Kaada puolukkaseos pinnalle.Nypi kookoshiutaleet, jauhot, sokeri ja rasva muruiseksi
seokseksi ja ripottele se paistoksen pinnalle. Paista 200-asteisessa
uunissa noin 30 minuuttia.
Joskus iskee leipomisinto ihan yllättäen ja tuntuu ettei kaapeissa ole juuri niitä aineita kuin tarvittaisiin.Marjatkin on jo käytetty pakkasesta mitä nyt muutama puolukkapussi jäljellä. Tänään etsin reseptiä johon ei tarvita kananmunia ja löysin Kotilieden sivuilta puolukkatortun ohjeen.Muuten seurasin reseptiä mutta kookoshiutaleita ei ollut kuorutukseen ja piparkakkumausteen korvasin kanelilla, neilikalla, muskottipähkinällä ja kaardemummalla eli niillä mitä kaapissa oli.
TÄYTE
5 dl puolukoita
1 dl hillo-marmeladisokeria
TAIKINA
2.5 dl piimää
0.5 dl öljyä
1.5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
3 tl piparkakkumaustetta
PINNALLE
1 dl kookoshiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
50 g voita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti