lauantai 20. lokakuuta 2018

21.10.2018

Nyt koululaisten ja päiväkotilasten ruokailu puhuttaa ja saa yritykset ja yksityisetkin aktiiviseksi.
Toki on tärkeä asia , että lapset ja nuoret saa energiaa mutta pakostakin tulee mieleen, että eikö ihan yksinkertainen ratkaisu olisi eväslinja kouluun  ja kunnon ruoka kotona ? Kaipa sellaisella systeemillä voisi tarvittavan ajan pärjätä ? Joskin  mieleen tulee vähäosasiset perheet joiden ruokatalous pohjaa varmasti pitkälle lasten kouluruokailuun.No jos nyt lapsille viedään kouluun pizzaa tai kutsutaan ravintolaan syömään niin kaipa se monen koulumuonan voittaa !


Tuli mieleen myös omat kansakouluvuodet ja kun enesimmäisellä luokalla ei ollut järjestettyä kouluruokaa niin repussa kouluun kulki voileivät ja maitopullo. Lämmennyt maito ei todellakaan maistunut hyvälle 😡ja vieressä istuvan voileivät näyttivät useimmiten paremmilta kuin omat.
Seuraavina vuosina sitten alettiin saada jo koulussakin lämmintä ruokaa ja kylmä maito metallikupissa viiltää vieläkin muistona  hampaissa. Oma onni on ollut, että kaikki ruoka on aina maistunut ollaan sitten koulussa, leirillä tai missä tahansa eikä kouluruokatraumoja ole jäänyt kummittelemaan.


Nyt vain toivotaan, että asiat ratkeavat pian ja päästään taas normaaliin päiväjärjestykseen !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti