maanantai 25. joulukuuta 2017

25.12.2017

Tähän ikään mennessä on jo tullut paistettua kinkku jos toinenekin.Joskus on tullut sorruttua jopa kalkkunarullan paistoon  josta tuli lopulta kimmoisa kumipallo jota Arttukaan ei syönyt 😛.
Monenmoisia ohjeita on kinkunpaistoista , sulatuksesta, lämpötilasta ......
Tänä vuonna paistoi osui nappiin eli 100 asteisessa uunissa liki 12 tuntia. En tiedä mikä vaikutti asiaan mutta nyt kinkusta tuli juuri sellainen kuin se mielestämme tulee olla. Tietysti sopivan kypsä mutta mehukas ja maukas ja vähän pitää rasvaa olla , että mehukkuus säilyy.

Ja toki koko jolupöydän kattaus maistui ihanalta.Vähän liikaa syömistä, mutta sehän kuuluu myös asiaan.
Nyt sitten perinteisesti Joulupäivänä vaan ollaan ja nautitaan olosta ja Tapanina voi taas lähteä ihmisten ilmoille En mitenkään jaksa ymmärtää kauppiaita joiden tavoite on pitää kauppojen ovia auki pitkin pyhiä, luulisi nyt itsekunkin saavan hoidettua asiat arkena kun ovet ovat muutenkin  auki kellon ympäri.
Kohta ollaan siinä jamassa, että pyhä ja arki ei erotu toisistaan mitenkään.Toki meistä asiakkaista tietysti kaikki on kiinni......mennäkkö vai eikö mennä ?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti