lauantai 25. syyskuuta 2021

 25.9.2021

Kaksi viikkoa töitä ja se sai aikaan sen etten viitsi yhtään kököttää koneella kotona blogia kirjoittamaan.Tietokoneen tuijotuksesta saa ihan tarpeekseen työpäivän aikana.

Hauska huomio oli, että Arttu oppi jo ensimmäisen työviikon aikana uuden aamuherätysajan ja pari minuuttia ennen kellon soittoa se tuli herättämään pomppimalla vieressä tai nuolemassa naamaani."Kissankello" toimii lähes yhtä hyvin kuin herätyskello; harmi vain ettei se tiedä milloin on arki ja milloin viikonloppu....sama herätysaikataulu jatkuu siis myös tänään lauantaina.Ja heti kun herään ja nousen ylös menee se itse nukkumaan....tehtävä suoritettu 😊.

 


 


sunnuntai 19. syyskuuta 2021

 19.9.2021

Päiväajelu Koskeloon ja "saaliina" ämpärillinen puolukoita, marja-aroniaa ja yllätys yllätys yksi punainen viinimarjapensas oli pitänyt sitkeästi kiinni marjoistaan ja pitihän sekin poimia vielä tyhjäksi.Nyt on vitamiineja talven varalle 😊.Puolukka on minun suosikkini monessa muodossa enkä pidä sitä niin happamana että kaipaisin siihen runsaasti sokeria.Tämän satsin aion pakastaa pieniin annospusseihin. Marja-aroniankin laitan  pakkaseen. Sitä olen aiemminkin poiminut mutta syömättä silloin jäi.Ja nyt tiedän syynkin.Olin poiminut marjat liian aikaisin ja ne maistuivat lähinnä sahanpurulta.Nyt niissä oli jo kiva kirpeys mukana joten ihan syötäviä sellaisenaankin tai vaikkapa puuron tai jugurtin kanssa. Ovat kuulemma nekin  kovin terveellisiä.

 


Tänään on siis marjojen jatkojalostuspäivä.

sunnuntai 12. syyskuuta 2021

 12.09.2021

Useampana syksynä olen herännyt kukkasipulien ostamiseen liian myöhään eli ne ovat olleet kaupoista jo tyystin loppu.Viime vuonna löysin ihan "loppumetreillä" poistomyynnistä tulppaanin sipuleita ja istutin ne kaupunkiin takapihalle.Ja yllättäen ne kukkivat komeasti keväällä.

Nyt päätinkin tarttua heti sipulipusseihin heti kun niitä kauppoihin ilmaantuu.

 


 Kiire niiden istuttamiseen ei ole vielä, mutta onpahan varastossa 👍

keskiviikko 8. syyskuuta 2021

 8.9.2021

Nyt alkaa jääkaappi olla täynnä hillopurkkeja . En ole moneen vuoteen innostunut keittämään hilloja vaan yleensä pakastanut marja-ja hedelmäsadon.Jostain syystä olen nyt uppoutunut hillojen maailmaan 😊. Eilen tein luumuhilloa johon tuli mausteeksi kanelia, kardemummaa ja sitruunaa.Ei hassumpaa. Ja kunhan joulutorttujen aika koittaa niin on mistä ottaa; ja vähän erilaista kuin kaupan valmis luumumarmeladi. Saa nähdä....

 


 

Ja kun ollaan oltu flunssaisena tämä viikko niin mikäs sen luontevampaa kuin ottaa taas sukkien kutominen työn alle.Olin ostanut kesällä alelaarista muutaman värikkään lankakerän ja ne päätin kutoa alta pois ja käyttää samalla pois joitakin jämälankoja.

 


Näillä saatiin taas kutomiskoneisto käyntiin 😊




lauantai 4. syyskuuta 2021

4.9.2021

Kotipihan pihalajapuussa on NIIN paljon marjoja tänä vuonna, etten pystynyt jättämään niitä rauhaan.Muistan keitelleeni aikoinaan Kuopiossa opiskella pihljanmarjahilloa joka jäi kuitenkin syömättä.Olin luultavasti käyttänyt liian vähän sokeria (opiskelijabudjetilla elelevänä 😊).

 

 

 

Nyt siis yli  30 vuoden jälkeen uudella yrityksellä

 


 

 Sekoitin omenaa ja pihlajanmarjoja ja makeutin hunajalla ja hillosokerilla

 


 

En tehnyt kerralla kovin  suurta määrää; katsotaan nyt sitten tuleeko nämä syötyä....

 


 

perjantai 3. syyskuuta 2021

 3.9.2021

 

Vastustin alunperin heräteostoksena tehtyä sitruunapuun hankintaa. Lähinnä ajattelin etten saa sitä pysymään hengissä ja menee sekin raha hukkaan. Mutta sitten tulikin lämmin kesä ja puu sai oleilla parvekkeella suojaisessa nurkassa se tuntuikin yllättäen viihtyvän. Nyt kun yöt ovat jo sen verran kylmiä päätin nostaa sen sisälle.Ja huomasin ilokseni, että siihen on tullut jopa uusia kukkia. VAU 😊.

 


 

 Ja yksi  komea sitruunakin pullistelee puussa; joskin vielä vähän kalpean keltainen ja monta pienenpääkin  on tulossa.

 

Harmillista vain, että talvi ja pimeys edessä. Pitäisiköhän panostaa kasvivaloon jotta saisi puun pysymään elossa seuraavaan kesään ?


torstai 2. syyskuuta 2021

2.9.2021

Aina välillä tulee kokeiltua jotain ihan uusia ruoka-aineita.Siskon suosituksesta keitin papupastaa.


 Ja sen kaveriksi kanan jauhelihasta keitetty soosi.

 


 

Yllätäviä asioita oli se miten paljon täyttävämpää papupasta oli verrattuna siihen perinteiseen spagettiin  ja toisekseen miten hyvin oli saatu valmiiksi maustettu jauheliha maistumaan. Hyvä kokeilu ja eipä juuri sen nopeammaksi ruoanlaitto voisi tulla. Pastan keitinaika 3 minuuttia 😉.