maanantai 20. lokakuuta 2025

 20.10.2025

Minun yksi luottoresepteistä on vuosien takaa ja jos oikein muistan niin näin sen aikoinaan "Teijan keittiössä"  jossa vieraana oli sillä kertaa näyttelijä Kaisa Korhonen. 

Olen tehnyt tuota Kaisan laatikkoa monesti ja siitä on tykänneet aina kaikki. Mukaeltu (tai toisin sanoen sen minkä yli 30  vuoden takaa muistan) resepti tulee tässä.....

Uunivuokaa ladotaan kokonaisia ohrasuurimoita (2,5 dl) 

palasteltuja  porkkanoita, sipulia, valkosipulia ja jauhelihaa 400 g (raakaa)  ja nesteeksi lisätään lihalientä (runsaasti sillä ohrasuurimot tarvitsevät nestettä kun turpoavat kypsiksi; ainakin litra ensi alkuun). Muita mausteita sitten lisätä oman mauan mukaan. Uunissa saa muhia useamman tunnin ja välillä kannattaa tarkistaa että nestettä on tarpeeksi. 

Tein tämän ohjeen mukaan tälläkin kertaa , mutta lisäsin vähän enenmmän kasviksia kun niitä nyt sattui olemaan eli paprikaa, purjoa ja kirsikkatomaatteja  ja olisin saattanut lisätä sieniäkin kun suppoiloita oli jääkaapissa runsaasti, mutta kun tein lauantain saunaillan piirakkaa niistä niin ettei ihan joka paikkaan kannata niitä tunkea .

Sienipiirakan tein tällä kertaa ruistaikinaan

Ja nyt todettiin, että jatkossakin suolaiset piirakat kannattaa tehdä tästä taikinasta. Maukkaampaa kuin se peruspiirakkataikina jota tosin käytän usein kun se on niin helppo käsitellä, mutta niin on tämäkin. Tällä kertaa esipaistoin pohjaa; silläkin voi olla vaikutusta ?

 Mutta Kaisan laatikko on kyllä kelpo kilpailija perinteisen makaroonilaatikon kanssa.

Parempaakin ? mutta se taas on niitä makuasioita.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti