torstai 24. joulukuuta 2020

 25.12.2020

 

Jouluaaton ateria rytmitettiin tänäkin vuonna niin että aiemmin päivällä syötiin ns.kalapöytä ja saunan jälkeen varsinaiset laatikot ja kinkku.Väliin mahtui vielä kakkukahvit.Kun kaikki herkut ei ole yhtä aikaa tarjolla ei tule syötyä liian ähkyksi asti.

 Joulurauhan julistuksen katselun yhteyteen kuuluu myös tuollainen punainen kiiltäväksi vahattu omena.

 

 Kahvin kanssa ja jälkiruoaksi tein itse inspiroimani juustokakun vadelmista.Vadelmasato oli tänä vuonna sen verran hurja että on mistä ottaa.....Pohjan tein joulupipareista ja kakkuun laitoin kinuski- ja vaniljatuorejuustopurkin ja kermaa parin desin verran vatkattuna ja 5 liivatelehteä ja sekaan lopuksi runsaasti vadelmia ja puoli desiä sokeria.Hyytymisen jälkeen vielä päälle kerros vadelmia ja 2 liivatteen kiille.Kakusta tuli juuri sopivan raikas jouluan ajan jälkkäriksi.



Joulupäivä vietetään perinteisesti hissunkissun eli vaikka koko päivän lukisi kirjaa......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti