lauantai 30. syyskuuta 2017

30.9.2017

Koskelossa ruoka tehdään aina kun mahdollista ulkona. Paljon tietysti grillataan mutta ihan ehdoton on Karin kaveriltaan aikoinaan saama savustuslaatikko.Siinä tuntuu onnistuvan aina ja kaikki !
Savukala maistuu kerta toisensa jälkeen , mutta myös meheväksi hautunut suolalapakin  on mielettömän hyvää.Se vaatii usemman tunnin hauduttelun mutta on kyllä sitten sen arvoista.

Kotona meillä on sähkösavustin ja Touhulassakin savustuslaatikko, mutta tämä tosi jykevä versio on kyllä ehdottomasti paras.

Tällä kertaa  suolalapa on kuorrutettiin ja maustettiin Sirpa-siskon matkatuliaisena  tuomalla yrttisinapilla. Kuulemma tämä erityisherkku sopii myös hyvin uunilohen kuorruttamiseen.
Meheväksi ja maukkaaksi hautui ja nautittiin oikeaoppisten itse tehtyjen maalaisranskalaisten kera.Mutta ruokaa tehdään aina vähän sen mukaan miten se muuhun tekemiseen istuu eikä aina tarvitse tehdä ihan pitkän kaavan mukaan. Eilen ostimme Keuruulta muikkuja ja niistä valmistui oikeaa pikaruokaa muutamassa minuutissa.Ja muistui hyvälle ilman sen kummempaa kikkailua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti