lauantai 1. marraskuuta 2025

 01.11.2025

Tupun tuvassa tehdään kuulemma usein valkosipuliöljyä ja niin tartuin minäkin toimeen.

Muistin jostain , että kun kastaa valkosipulit ensin kuumaan veteen niin kuori irtoaa helposti ja niihän siinä kävi. Kuori suorastaan pullahti pois.


 

Sauvasekoittimella tahnaksi ja öljyä päälle niin paljon , että tahna peittyy.

Jääkaappiin muhimaan muutamaksi päiväksi tiiviisti suljetussa purkissa. Kiitos Tupu ohjeesta ja inspiraatiosta  💖.

Ja kun perjantai oli jotenkin niin karu ja sateinen niin ajattelin, että jotain kivaa pitää puuhastella ja lähdettiin kauppaan sillä mielellä, että nyt näperretään susheja. Kaapista löytyi jo männä vuosilta osa tarpeista eli hyvä kun tuli nekin käytettyä pois. Näillä mentiin...


 

Kari hoitaa pilkkomiset ja minä riisin keiton ja sitten kumpikin rullaa sitten  mieleisensä pötkylän.

 Lidlissä silmään pisti (onneksi ei pistänyt lujaa 😂) juuri tähän aiheeseen sopiva valkoviini.

Kari kokeili tehdä myös uudenlaista "sushi-kolmioleipää"  



Paketoidaan , kääritään muovikelmuun ja leikataan kolmioiksi. 

Noin runsailla täytteillä (ilman muovia 😀) sitä oli tosin vähän sotkuista syödä.
 Kristillisesti jaetttiin  omat ja toisen  tekemät. Molempi parempi 💕. Ja kuinkas ollakaan oli myös Artun nimipäivä 😻 joten sekin tuli juhlistettua samalla kertaa.

Mutta jos et ole koskaan susheja tehnyt ja niistä pidät niin ilman muuta niitä kannattaa tehdä itse.Saa ainakin mieleisensä. 
 

12 kommenttia:

  1. Sushit ovat herkkua, mutta en ole itse niitä koskaan valmistanut. Hienosti onnistuitte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan tehty aiemmin useastikin susheja itse ja taitaa blogissanikin olla aika monia kuvia niistä :-). Ei ole tosiaankaan vaikeaa ja kun itselle tekee niin voi myös kokeilla kaikenlaisia versioita. Muoto ja malli ei ole silloin niin tärkeää.Ja suht vähistä raaka-aineista syntyy.

      Poista
  2. Voikuinka ihana yllätys valkosipuliöljyä ja sushijekin vielä. Ai ai, mikä herkku päivä teillä olikaan.
    Itse en ole tehnyt itrse susheja, mutta täytyisi vain uskaltaa kokeilla niitäkin.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinähän niin ahkerasti ja upeasti kokkailet että sushit pyöräytät tuosta vaan :-). Riisin keitossa kannattaa olla tarkka ja seurata ohjetta ; sillä kun on niin iso rooli mutta muuten antaa mennä vaan ....mielikuvitus vain rajana.
      Älyvapaata sunnuntaita :-).

      Poista
  3. Me tehtiin kerran tyttären kanssa susheja. Olihan se yhdenlaista askartelua, mutta yhdessä tehden kivaa. Tuli niin paljon, että tyttären ystävällekin riitti. Hyviä ne oli. Tykkään sushista kyllä, mutta harvoin ostan, ihan hinnan vuoksi. Mutta sainpa niistä rasioista hyviä säilytysrasioita washiteipeille :)

    VastaaPoista
  4. Meillä oli jossain vaiheessa tapana ostaa lauantaisin cittarista ostosten lomassa kotiin askit susheja "noutopöydästä", mutta ykskaks niiden hinta pompsahti ylöspäin vauhdilla ja alkoi tuntua siltä ettei "kympin rasia per nassu"-hinta ollut oikein enää kohdillaan.
    Susheja kun tekee itse niin paljon edullisemmaksihan se tulee kun raaka-aineita kuluu niin vähän. Tosin käsityöstähän niissä cittarinkin susheissa maksetaan.
    Rasiat tosiaan käyvät ties jos mihinkä :-).

    VastaaPoista
  5. Oi tuohan olisi meidän herkkua, valkosipulia öljyssä ja sushia🤗😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosipuli pitää myös vamppyyrit loitolla joten siksi tuon valmistus osui niin sopivasti halloween viikonloppuun :-).

      Poista
  6. Kiitos vinkistä valkosipulien kuorimiseen... se on ollutkin aina hieman ärsyttävää "rutiinia"
    Rakastan sushia ja rakastan kokkailla, mutta sushi... sitä olen tehnyt vain kerran.. oli sen verran isotöistä, että tämä räpeltäjä on jatkanut muilla räpellyksillä. Teillä on muuten niin upeat astiatkin itämaiseen herkutteluun... mutta missä nimpparisankarin sushi?

    VastaaPoista
  7. Marinoin aina silloin tällöin valkosipuleita ja kun kuorii kerralla isomman määrän niin kaikki niksit on tarpeen. Toimii.
    Noita astioita olen ostanut muistaakseni yrittäjävuosinani tukusta ? ja kaikkea sellaista itämaista sälää :-) pitkin matkaa ties mistä. Joskus on kiva sitten kaivella niitä kaapista käyttöön.
    Arttu sai päivänään tuoreita muikkuja :-).

    VastaaPoista
  8. Nyt meni kyllä vaikean näköiseksi! Kerran olen syönyt sushia, tai oikeastaan kaksi: ensimmäisen ja viimeisen. Nyt mietin, olisiko itse tehden maku jotenkin erilainen.

    VastaaPoista
  9. Itse tehden ainakin tietää mitä on sinne säveltänyt :-).Tiedän aika monia jotka ei sushista välitä. Meillä se buumi menee vähän kausittain.

    VastaaPoista