23.12.2019
Kinkun paisto on aina yhtä jännittävää. Viime vuonna Koskelossa kinkku käärittiin ruiskuoreen ja paistettiin leivinuunissa ja onnistuihan se. Tänä vuonna kokeilimme ensimmäistä kertaa "hitaasti hyvää tulee"-teemaa. Kinkku (7 kg) oli ensinnäkin pitkään sulamassa ulkolämpötilassa (ulkona plussan puolella 1-4 astetta) ja ennen uuniin laittoa sisälämpötila oli +7 astetta. Uunin lämpötila vaivaiset 80 astetta ja paistoaika niinkin pitkä kuin 16 tuntia ! Siinä ehti jo Arttu-kissakin nuuhkia monta kertaa uunin edessä , että mikä ihana tuoksu täällä leijailee.
Tämän kirjoitan siksi, että tulevinakin vuosina pitää muistaa tämä tyyli sillä pienen maistelun jälkeen kinkusta tuli erityisen mehukas ja maukas.Ei tosin ole ihan hätäisen kinkunpaistajan ohje.
Kinkun paisto on aina yhtä jännittävää. Viime vuonna Koskelossa kinkku käärittiin ruiskuoreen ja paistettiin leivinuunissa ja onnistuihan se. Tänä vuonna kokeilimme ensimmäistä kertaa "hitaasti hyvää tulee"-teemaa. Kinkku (7 kg) oli ensinnäkin pitkään sulamassa ulkolämpötilassa (ulkona plussan puolella 1-4 astetta) ja ennen uuniin laittoa sisälämpötila oli +7 astetta. Uunin lämpötila vaivaiset 80 astetta ja paistoaika niinkin pitkä kuin 16 tuntia ! Siinä ehti jo Arttu-kissakin nuuhkia monta kertaa uunin edessä , että mikä ihana tuoksu täällä leijailee.
Tämän kirjoitan siksi, että tulevinakin vuosina pitää muistaa tämä tyyli sillä pienen maistelun jälkeen kinkusta tuli erityisen mehukas ja maukas.Ei tosin ole ihan hätäisen kinkunpaistajan ohje.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti