maanantai 24. joulukuuta 2018

24.12.2018

Kinkun paisto sujui liki suunnitelmien mukaan joskin vähän oli jännitystä ilmassa olihan uusia kokeiluja sekä leivinuunissa paisto että ruiskuorisuojaus.

Kinkku oli reippaasti 7 kiloa ja taikinaan tarvittiin vähän alle 3 kg ruisjauhoja; siis pelkkää ruisjauhoa ja vettä.


Taikina tiukasti kinkun ympärille vedellä sivellen

Ja meillä kinkku muhi uunissa yli 8 tuntia, tavoitteena ylikypsä mutta mehevä kinkku.

Yllättävää oli että vaikka kinkku nostettiin nolla-asteiselle kuistille jäähtymään yön yli niin seuraavana päivänä kinkku oli vielä haalea ; ilmeisesti ruiskuoren alla lämpö säilyy hyvin ?

Kuorrutus ja eikun syömään.....vielä ei ole maistettu mutta tänäänhän juhlat vasta alkaa 😋






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti