maanantai 22. huhtikuuta 2024

 23.04.2023

 

Siitä tällainen päiväkirjablogi on mukava, että voi palata ajassa taaksepäin tarkistamaan yhtä jos toistakin asiaa. Eilen kun tuntui NIIN kylmältä kävin katsomassa mitä olin kirjoittanut viime vuonna samaan aikaan. Hämeenlinnassa + 18 astetta eli pikkuisen oli keväisempää kuin nyt 😉.

Ennen oli lähes joka torpassa sellainen keltainen almanakka ja moni mökin ukko tai akka  kirjoitti siihen säätiedot ja kylvämiset ja eläinten poikimiset ja kaikki muutkin elämiseen vaikuttavat tärkeät asiat.



Toki almanakkaa on vieläkin kaupan ja saattaa olla , että moni juuri tähän kalenteriin tottunut haluaa vieläkin  pitää sellaista käytössä.

 


Sanoi almanakka sitten mitä tahansa niin kevät saisi jo tulla !!! Olin jo kertaalleen laittanut talvikamppeet pois ja nyt saa taas kaivaa nastakengätkin esiin 😡.

2 kommenttia:

  1. Miten satuitkin kaivamaan tuon vanhan almanakan juuri Äitini syntymävuodelta 😊
    Vaari (isän isä) käytti ja täytti almanakkaa hyvinkin ahkeraan ja oikeastaan harmittaa, kun aikanaan kun Muorin ja Vaarin kotia tyhjensivät - olisin ehkä muutaman almanakan mukaani ottanut.
    Tänne maalle kun viisi vuotta sitten muuttoa ruvettiin tekemään, yksi tärkeimpiä hankintoja oli - mikäpä muukaan kuin KELTAINEN ALMANAKKA!
    Mutta eipä ollut enää toukokuussa ihan helppo löytää 😄
    Ja paikka sillä on ollut sama mikä Vaarillakin oli: keittiön ikkunan pielessä roikkumassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun tuota kirjoitin niin näin ihan sieluni silmissä tuon allakan roikkumassa narun varassa ikkunan pielessä :-) ja niin se varmaan monessa tuvassa olikin. Keskeisellä paikalla. Harmi tosiaan kun kaikkea ei voi hoksaa /voi säästää.Ja toisten kotien tyhjääminen on niin haastellista ja henkisesti raskasta , että moni tavara saattaa mennä vahingossakin "sivu suun".
      Minulla on ollut käytössä varmaan liki 15 vuotta Annan silmät-kalenteri (kun se niin näppärästi tulee postissa :-)) ja aina jonkin pienen maksun siitä sitten maksan . Ne olen jostain syystä aina pannut vuoden vaihtuessa talteen ja niissäkin on jo aika paljon menneisyyttä säilöttynä.

      Poista