maanantai 1. huhtikuuta 2024

 

 02.04.2024

 

Kun saa jonkin idean päähänsä niin ei sieltä tahdo millään poistua ennekuin sen toteuttaa. Näin kävi kun näin Sartsan "Silmukka soikoon "-blogissa upean huiviboleron ja siitä tuli mieleeni lukunuttu. Sellainen oli minullakin joskus lapsena ja sen oli tehnyt Eeva-täti neulekoneella oranssista pehmeästä langasta. Käytin sitä paljon. Ja yllätyin kun etsin ohjetta, että sillä lukunutun nimellä löytyi ohje jos toinenkin.

Pitkää pötköä oli helppo tehdä ja helmineulekaan ei tarvitse sen paremmin kuvion seuraaamista. 



Lankana käytin palmikkoneuleesta jäänyttä lankaa eli siinä olisi alunperin ostettu lankamäärä riittänyt paremmin kuin hyvin. Hätäilin suotta, mutta sainpahan sitten tämän vähän niinkuin päälliskauppaan. Tuon aion ottaaa mukaan Touhulaan; siinä on selkeästi vanhan ajan henkeä  ja sopisi täydellisesti pitsiyöpaidan seuraksi vaikkei minulla sellaista olekaan 😉.

5 kommenttia:

  1. Samantapaisen olen tehnyt ystävälleni alpakka-langasta, hihattimen nimellä, lyhyemmillä hihoilla. Hän tarvitsi takin alle hartian lämmittimen, ei kuitenkaan villatakkia eikä huivia ja kun aikani kuuntelin "toivettaan", keksin, että sehän on hihatin, jollaisia olin nähnyt muutamissa blogeissa.
    Höpsö, rakas ystäväni 🧡 meni ja pesi sen liian kuumassa, se kutistui. Onneksi olimme yhdessä lankaostoksilla ja myös hän oli ostanut reilusti lankaa - sain siis uuden hihattimen, vaikka olin välissä neulonut pienelle pojalle pöksytkin 😊

    VastaaPoista
  2. Anteeksi 🤦‍♀️
    Tuo on ihana - tuollaista oikeastaan kaipaisin itsekin, kun olen sellainen vilukissa. Ilmalämpöpumppu hönkäisee välillä viileän hönkäyksen juuri tähän minun paikalleni, tuollainen ihanuus olisi silloin juuri omiaan!

    VastaaPoista
  3. Kiitos !
    Ensin kyllä ajattelin, että taitaa olla aika mummomainen juttu , mutta sitten mietin, että mitä välii :-). Aika sitten näyttää tuleeko tuosta samanlaista suosikkia kuin siitä lapsuuden jutusta.
    Niinkuin hyvin tiedetään niin joku juttu tulee suosikiksi ja joku ei taas istu millään vaikkei mitään vikaa olisikaan. Mutta ainakin mukava oli tuota pötköä kutoa :-).

    VastaaPoista
  4. Hihatin on huomattavasti helpompi pukea, kuin se minun piiiiitkä versioni ;D Hihattimen minäkin valitsisin. Kaunis neulepinta ja väri. Kai olet jo ostanut sen yöpaidan?

    VastaaPoista
  5. Hihatin sanana on minulle uusi juttu, mutta juuri sellainenhan se nimensä mukaisesti on. Kaksi hihaa :-).
    Minusta tuo helmineule on jotenkin sellainen vanhanaikaisen oloinen kuosi ja sopii siksi tuohon roosan väritykseen.
    Kyllä se pitsiunelmayöpaita saa jäädä ostamatta :-) raitapaita on niin paljon mukavampi.

    VastaaPoista